17/1/09

MILLORES A MATARÓ-BUS

Avui, la plaça Santa Anna tenia uns visitants molt especials, els nous vehicles del Servei Públic de Transport Urbà de Passatgers, Mataró-Bus. Feien goig. Molt de goig.

Convergència i Unió sempre ha estat a favor d’un bon servei públic, en tots els àmbits, però també en el transport de passatgers. A Mataró, el pas important va ser fa deu anys, essent regidor de Circulació i Transports (ara Mobilitat) en Fermí Manchado. En Fermí, a qui avui he trobat a faltar, va fer una labor de consens excel·lent, de la qual haurien d’aprendre més d’un dels actuals membres del govern.

Sense perdre de vista la situació política de cadascú (govern i oposició) en Fermí deixava participar i donava la informació necessària per poder treballar i fer aportacions.

Pel que fa a la nova xarxa, ha costat molts anys, però finalment entraran en funcionament les línies circulars que tant hem demanat i feia por instaurar. Seran les línies 1 i 2, que a manera de circumval·lació faran un recorregut oposat, però resseguint un mateix traçat. Amb aquesta i altres millores, com un increment important de vehicles, els recorreguts poden ser més ràpids i augmentarà la freqüència de pas.

També sembla que finalment s’haurà acabat amb els problemes de la rampa per pujar les persones que es mouen en cadira de rodes. Oficialment teníem una flota de vehicles adaptats, presumíem d’haver estat els primers, però a l’hora de la veritat no funcionaven. Ara, un nou sistema i una segona opció manual (que sembla mentida que a ningú se li hagués acudit abans) poden posar fi a les queixes dels usuaris.

Llàstima que seguim carregant en el pressupost del servei els costos del “Vehicle de control del trànsit”, que, a més, a diferència d’altres municipis, s’amaga darrera el logo de Mataró-Bus, en lloc d’anar pintat com un cotxe més de la Policia Local. Fet que hem denunciat i que va fer que no donéssim suport al nou contracte, tot i que hem de reconèixer que darrerament es desvia menys del recorregut del recorregut de l’autobús. Encara que, potser dient això ens acusaran de tenir mala fe, fer demagògia o voler amagar ves a saber quin èxit del govern.

Per acabar, desitjar que el període d’adaptació a la nova xarxa sigui molt curt i molt aviat puguem veure com el nombre de passatgers del Mataró-bus segueix augmentant, doncs el bon servei està garantit amb l’empresa que des de fa deu anys aprova l’examen anual que li fan els usuaris a través de l’enquesta de qualitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El web de l'ajuntament encara no té enllaç a Mataró Bus.

Es increïble la manca de coordinació.

Quim Fernàndez ha dit...

Tens tota la raó. Una mica ja en parlo a: http://mataroesmou.blogspot.com/2009/01/nou-web-municipal.html