16/1/09

PLA D’ACCESSIBILITAT. “No podem fer volar coloms”



Via Europa, rebaix de vorera sense espai per girar la cadira i boto de semafor inaccessible des de la cadira.
És un sector de nova urbanització.

La frase la va dir la regidora de Benestar Social en el darrer Ple. Ho deia al nostre grup quan li reclamàvem més compromís amb el Pla d’Accessibilitat Universal de Mataró. Volíem el compromís en recursos i temps per a la seva execució.

Però “fer volar coloms” ho fa ella, quan presenta grans documents, proposa declaracions institucionals i no és capaç de garantir el compliment. De fet, els partits del govern, especialment el que en té la majoria, són especialistes en vendre fum. En qualsevol àmbit, la propaganda és molt important en la seva política. De bones paraules moltes, de fets no tants.

El pla, que ha costat 33.000 euros i ha estat confeccionat per tècnics de la Diputació, és un extens document, exhaustiu però no massa exigent. Estudia el que hi ha per fer, però no s’entreté a dir el que està mal fet. Repassa la via pública, les parades de bus, els edificis municipals i la comunicació, però no fa ni comentaris d’edificis d’altres institucions o organismes no municipals, malgrat siguin igualment públics.

El compromís més gran que pren el govern és revisar el pla als cinc anys. Des de quan complir amb el que diu la llei és un compromís? Fins ara havia estat una obligació.

Ara s’obre un període d’exposició pública i CiU no renuncia a presentar al·legacions, encara que la resposta pugui ser la que sempre se’ns ha donat quan, any rere any, hem fet propostes al PAM i al pressupost: “quan arreglem el carrer ja es resoldrà”. Per a nosaltres la supressió de barreres arquitectòniques sempre ha estat una prioritat i no aprovaríem declaracions sense contingut, mentre hi ha edificis com el de “La Moderna”, on la regidora de Benestar Social hi té el despatx i les persones amb problemes de mobilitat no poden accedir-hi.

"La Moderna" El despatx de la regidora és al 1r pis i no hi ascensor. Per accedir-hi des del carrer hi ha un graó.