12/1/09

NOU WEB MUNICIPAL

Avui ha entrat en funcionament el nou web de l’Ajuntament de Mataró, presentat a la premsa la setmana passada.

Per curiositat i per obligació, he navegat una mica (tinc poc temps) per les pàgines de la nova eina municipal de comunicació, l’única que tenia fa molt poc el nostre ajuntament i que era és el germà petit, al costat de MaresmeDigitalTV, MataróRadio i el butlletí MésMataró. En poc més de dos anys el govern ha fet un salt comunicatiu important, cadascú que analitzi els motius.


Centrem-nos en el web.
.

Té un disseny més modern. Tot i que no té perquè ser al gust de tothom, el trobo més atractiu. Potser només és més actual. A primera vista, les columnes o menús laterals han de fer més fàcil trobar el que s’està cercant. També el cercador és millor.

Però en una primera visita hi he trobat a faltar dues coses importants: un banner que porti al “
Portal d’Entitats”, del que tampoc he sabut trobar cap altre tipus d’enllaç i un enllaç directe a les reunions municipals i les seves corresponents actes, encara que algunes es poden trobar pel cercador.

Si aprofundim, en els banner situats a les columnes laterals hi ha tots els nous mitjans de comunicació públics dels que parlàvem abans, però cap d’un organisme autònom, que són els gran absents. Tots són importants, però en el cas de l’IMPEM s’havia acceptat que tingués pagina a internet aprofitant la que ara s’ha estrenat.