25/2/08

Ens controlen d’amagat


Feia dies que en volia parlar. Els conductors d’aquesta ciutat cada vegada estem més controlats. Això no estaria malament si no fos perquè ens controlen d’amagat. Càmeres a les places i a l’estació i, sobretot, l’anomena’t “Vehicle de control del trànsit”, que com un fantasma que no es deixa veure, passeja per la ciutat i denuncia sense que el conductor se’n adoni.

Ja ho sé! Algú del govern us ha dit que a Badalona també hi ha un vehicle com aquest i que el regidor és nostre.

És veritat! Ja se’n van cuidar prou de fer-lo venir i fer-s’hi una foto. Però el que no expliquen, a part que l’alcalde (alcaldesa) també és del PSOE, és que aquell va pintat com un vehicle de la Policia (foto), no del servei de Bus Urbà, com el nostre.

Ah! Ja sé! Els hi vareu dir i us van contestar que aquell posa multes per tot arreu i que el nostre només neteja la xarxa del Transport Urbà de Passatgers. Però, no us han dit que el 2007 en va posar 1.800 fora d’aquesta xarxa? Això no, oi? Tampoc que a Badalona posa unes 200 multes al mes i a Mataró més d’un miler.

Només un fet positiu, sembla que el 2007 n’ha posat menys, proporcionalment, que el temps que va estar en funcionament el 2006. Serà que conduïm millor, o que ja no és possible anar en cotxe per la ciutat?

En definitiva, tot el que sigui garantir la seguretat, sense fer-ho d’amagat, mereix el recolzament de tots, però ho espatllem quan es crea la sospita d’un interès recaptatori
.