26/2/08

Debat sense Catalunya

Ahir es va fer un “cara a cara” entre Rajoy-Zapatero, negant la possibilitat d’un veritable debat electoral entre les forces que tenen o poden tenir representació. Els mitjans estatal juguen al bipartidisme i ignoren qualsevol altre formació política. La pugna d’ahir és per veure qui pot accedir a la Moncloa el 10 de març, però no és la que interessa al nostre país.

Durant el debat no es va parlar de cap dels problemes i reptes que té plantejats el nostre país. Ningú va defensar Catalunya. Res sobre el desplegament de l’Estatut, res sobre l’Espanya plurinacional, res sobre el nou model de finançament, res sobre infraestructures, res sobre l’economia dels emprenedors i dels autònoms, que és la que interessa a Catalunya. Així doncs, cap català pot sentir-se satisfet pel debat d’ahir.

Encara que l’única força, de les significatives a Catalunya, que ahir no era representada en el debat era Convergència i Unió, ja que ERC i ICV, com a socis del PSC-PSOE al Senat, estaven representats pel PSOE.

Avui el debat omplia les portades de tots els diaris, tot i que el tractament era absolutament diferent segons la seva línia editorial. Sembla que els retrets entre PSOE i PP en clau espanyola, sense cap proposta ni idea de futur, i menys encara destinada a Catalunya, és més important que el que diuen els candidats i els partits de la nostra circumscripció electoral.