18/1/09

HEM DE MANTENIR LES TRADICIONS

Ahir al santoral catòlic era la festivitat de Sant Antoni el Gran, abat, patró dels qui tracten amb bestiar. És per això que durant tot el mes de gener, es celebra la festa dels Tres Tombs a diferents poblacions.

A Mataró, fa pocs anys els Tres Tombs van estar a punt de desaparèixer per la falta d’entesa entre la Germandat Antiga de Sant Antoni Abad, organitzadora, i l’Ajuntament. Però, finalment, superats els malentesos, la festa es va celebrar gràcies a l’interès d’un grup de joves amb Toni Domenich al capdavant.

Cada anys, la riera d’Argentona era una corrua de genets dalt el seu cavall. Aquests genets i molts dels carruatges participaven a diverses ciutats, que programaven la festa en diferents caps de setmana durant tot el mes de gener i part de febrer.

Però avui hem vist uns Tres Tombs amb un recorregut més curt i, sobretot, amb una participació molt baixa. Les ciutats i els nostres hàbits canvien i això fa perillar algunes tradicions, però segur que els joves organitzadors, que no fa massa temps van agafar el relleu treballaran de valent per mantenir els del Tres Tombs i recuperar la participació.