21/1/09

OBAMA PRESIDENT

No recordo que mai l’elecció d’un president hagués generat tanta expectació. Mils de milions d’espectadors arreu del món que han seguit per TV el discurs presidencial. A més, per primera vegada, els que no podíem ser davant el televisor ho vam fer per internet.

El discurs ha estat breu, sense llegir un sol paper, elogiat per tots els mitjans de comunicació dels Estats Units, malgrat molts coincideixen en dir que no és el millor que s’ha pogut escoltar a Barack Obama, com explica “La Vanguardia”. Discurs que podem trobar a infinitats de llocs per llegir amb tranquil·litat, us recomano Vilaweb, on el trobareu en català.

Els analistes polítics i els entesos en relacions internacionals han fet i faran infinitat d’interpretacions i prediccions, jo que no sóc cap d’aquestes coses, vull fixar-me en un fet que, tot i que se’n ha parlat, crec que encara no s’ha fet prou. Obama és el primer president negre dels Estats Units i això, quan gent com jo érem canalla, era impensable.

Catalunya té un president nascut fora del país i amb una llengua materna que no és la nostra, quan probablement hi ha regions d’Espanya on seria impensable que un català fos el seu president i això diu molt a favor nostre, però acceptaríem un afrocatalà com a president? Segurament no. Estem cansats de sentir i repetir que som una societat d’acollida. I és veritat. Però ens queda molt per aprendre.

Dit això, avui ha començat una nova era, avui Amèrica i el món sencer han passat de les promeses a la realitat. Hi ha molta feina a fer i sembla que el nou president no vol perdre temps. Utilitzant les seves mateixes paraules: Que Déu el beneeixi !

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Després de riures de Montilla i de faltar-li el respecte ara ho veus com un valor? Benvingut al club, però a veure si supereu ja l'etapa del "Catalunya és meva i dels meus". Això és una democràcia on tots els ciutadans tenen el mateix dret. Un país de tots els ciutadans i ciutadanes i no només dels de RH positius o negatius.

Quim Fernàndez ha dit...

Benvolgut anònim,

No confonguis demanar que el president d’un País parli amb correcció la seva llengua amb el respecte a la procedència de les persones.

Com a fill d’immigrant andalús, no crec que hagi de donar gaires més explicacions.