16/3/08

Ple Municipal

Dijous vam tenir Ple Municipal. Era el ple ordinari corresponent al mes de març i, com passa darrerament, van tenir més pes els errors i intransigències del govern (per dir-ho suament), que les propostes de ciutat. És una llàstima, però “esto és lo que hay”, que diria aquell.

Tornem-hi amb Can Fàbregas. El darrer capítol del serial ha estat l’engany sobre qui pagava la capgrossada del segle XXI. Tothom comença a estar cansat del tema i el govern aprofita per tirar endavant, malgrat tot i tots, sense acceptar la més petita modificació.

El Plec de condicions per una nova concessió del Mataró-Bus i la proposta de CiU sobre el Pavelló de Cirera van ser les mostres més evidents d’intransigència. Des de Convergència i Unió demanàvem que l’anomenat “Vehicle de Control del Trànsit” deixes d’amagar-se darrera la pintura de Mataró-Bus i passes a ser un cotxe més de la Policia Local, acceptant tot el que això comporta, com pot ser estendre la seva acció a tota la xarxa viària, això sí, sense camuflatge. Però el govern seguirà fent-lo circular d’amagat per la ciutat. Pel que fa al Pavelló de Cirera no van voler parlar, ni de terminis, ni de projectes, de res, aniran fent pedaços amb l’excusa de les seves prioritats, però el que nosaltres volíem no era abandonar les prioritats, sinó incrementar l’inversió en equipaments pels ciutadans.

Una altra situació evident de que s’amaguen coses es va veure amb la pregunta de l’Isabel sobre l’expedient sancionador obert a dos agents de policia pel cas del noi que es va trobar mort dins d’un cotxe que s’havia emportat la grua. Per què no s’ha dit res? És que hi ha intenció de desviar alguna responsabilitat? Pot ser no, però llavors que s’expliquin les coses.