17/3/08

La ciutat és viva

Encara que en més d’una ocasió el govern pugui dormir, les entitats i els ciutadans de Mataró són vius i estan desperts. Diàriament es fan un grapat d’actes a la ciutat. Fa pocs dies la M. José ens parlava de la qualitat dels concerts del Foment, per exemple.
.
Entre altres actes, la setmana passada vaig assistir a l’acte organitzat pels Amics de la Ciutat de Mataró en reconeixement al Dr. Pere Montserrat i Recoder, que parlà de "El que ens diuen les plantes de muntanya" després de ser presentat pel seu fill, el Dr. Josep M. Montserrat Martí, que ha seguit les seves passes i actualment és el director de l’Institut Botànic de Barcelona. Amb noranta anys, el Dr. Montserrat, que ja va rebre un homenatge l’any 2006, va demostrar que heu de fer una petita cerca per internet i us en adonareu de la importància dels seus estudis.
.
Ahir dos actes completament diferents. Al matí la celebració del 12è aniversari de la Penya Al-Andalus. L’ambient és el d’una gran família. Petits i grans es barregen i la gresca no para durant molta estona. Tots s’ho passen bé. No hi falten el pastís d’aniversari i els regals per a tothom.
.

A la tarda, primers actes de Setmana Santa, a les sis sortia de la Basílica de Santa Maria la processó del Prendiment. Feia anys que no podia veure la pujada a les Escaletes. No parlaré de Fe, és una qüestió molt personal, però les tradicions són una riquesa que tots estem obligats a conservar.