23/4/10

Sant Jordi 2010. Una Diada intensa

No tinc costum de posar moltes fotografies en un mateix post, però la intensitat en que es viu una Diada com la de Sant Jordi s’ho mereix. Ja he dit altres vegades que, per a mi, Sant Jordi és la segona Diada Nacional.

Al matí, la Família Robafaves esperava a l’Ajuntament l’hora de sortir a veure les parades de roses i llibres. Ja fa un parell de setmanes que s’hi van instal·lar i durant aquest temps han rebut la visita de centenars de nens i nenes.

Als primers que he trobat ha estat als joves de la JNC, que enguany tenien la paradeta davant del Col·legi Cor de Maria. Era aviat, però ja tenien un grapat de roses encarregades.

A mesura que pujava la Riera trobava més i més parades de roses i alguna de llibres, tot i que la majoria de llibreries, com sempre, s’han instal·lat a la Rambla.

A l’hora prevista he arribat al Casal de Gent Gran del Parc i després de saludar alguns coneguts, he buscat la M. Carme, la presidenta, ella i l’Elisa, la vicepresidenta, estaven molt atrafegades, però tot estava perfectament organitzat i el programa ha estat esplèndid: sardanes, versos, havaneres, cant coral i també obsequi als socis de més edat.

Després de tornar a passar per l’Ajuntament i saludar als companys que feien de guies a la jornada de portes obertes, he anat cap a casa. Avui també és el Sant d’en Jordi i ens hem trobat tots, fins i tot ha pogut venir la Cristina. Ha estat llavors quan la Maribel m’ha donat el llibre. M’ha regalat el nou llibre de Pilar Rahola, “La màscara del rei Artur”. Ja us podeu imaginar que demà mateix començaré a llegir-lo.

Després de dinar, passejada per Cerdanyola, al matí el president de l’Associació de Veïns m’havia explicat que les activitats a la plaça Illa Cristina eren un èxit. Tenia raó.

Els amics del Grup EPMA, que tenien una parada de llibres i havien convidat a la Gent del Casal del Parc a fer una ballada de sardanes m’han explicat que el matí havien passat per allà totes les escoles del barri i els nens havien pintat el mural que veieu a la foto. També m’han regalat un llibre que han editat perquè els nens puguin i que amb els dibuixos que rebin pensen editar-ne un altre. Hem parlat de la Diada i dels seus projectes, especialment els de cooperació.


Altra vegada cap el centre per anar a la Missa Solemne en honor a Sant Jordi, que des de fa uns any organitza el Club d’Opinió Jaume Llavina i que se celebra a la Parròquia de Sant Josep. Anant cap allà encara he tingut temps de veure l’àmbient de la plaça de Santa Anna i els pilars de la Colla Castellera davant l’Ajuntament amb un balco farcit d’autoritats.

Abans d’anar a sopar he arribat a temps de participar a la dormida d’en Robafaves i sentir els primers petards de la Fogonada.

Ha estat, com sempre, una Diada molt intensa.