24/4/10

Les imatges institucionals són patrimoni de tots

Aquesta setmana CiU ha denunciat l’apropiació de la imatge institucional de l’Ajuntament per part del PSC. Apropiació, que, com va dir en Joan a la roda de premsa que vam convocar, traspassa els límits.

Fa temps que existeix aquest comportament allà on governa aquest partit, però darrerament s’ha traspassat el que pot qualificar-se de casualitat, de forma que la generalització i la quantitat d’exemples evidencien una estratègia. No cal ser cap expert per saber que existeix una cosa que s’anomena missatge subliminal que té una important influència en determinats públics.

Tractant-se d’imatges, és molt il·lustrador el dibuix que ha publicat CiU en el seu butlletí. Malgrat es conservin dissenys, la substitució i/o associació de colors recorda inconscientment la imatge del Partit Socialista.

Hi ha dues coses que, per a mi, són exigències que cal fer als governs:

  1. Que respectin les normes, que en aquest cas ells mateixos han creat,
  2. Que no s’utilitzin mitjans públics per promoure interessos, iniciatives o, com en aquest cas, imatges partidistes.

La proposta deu haver fet mal, doncs les reaccions han estat immediates i en un to que m’atreveixo a qualificar de poca-solta. En tot cas, la denuncia queda feta i ningú ens podrà acusar mai de callar davant l’evidència en l’ús de la imatge institucional del nostre Ajuntament,

View more presentations from CiU Mataró.