28/3/09

CATOSFERA PER SEGONA VEGADA

Tot aquest cap de setmana es celebraven, a Granollers, les 2es Jornades de la Catosfera, que porten el nom de CDigital. L’any passat em va agradar ser-hi, principalment per dues coses. La primera, pel seu propi contingut i la segona, pel fet de trobar-hi moltes de les persones de les quals, quan tinc una mica de temps, llegeixo el que escriuen als seus blocs.

Hauria volgut assistir a més xerrades de les que s’hi fan, però finalment només hi he pogut assistir avui a la tarda. En total han estat cinc taules rodones: ESDEVENIMENTS SOCIALS 2.O, amb
Marc Cortés (Cava & Twitts), Juan Francisco Delgado (Guadalinfo) i Trina Millán (Premis Blocs); una hora més tard, POLITICA ALS SOCIAL MEDIA amb Alana Moceri (Presidenta del Partit Demòcrata a Espanya i experta en activisme polític), Antonio Gutiérrez Rubi (Expert en comunicació política), José A. Donaire (Diputat PSC) i Albert Batalla (Alcalde de la Seu d’Urgell i Diputat CDC), on l’Albert ha estat molt bé i l’Alana ha explicat una altra visió de la campanya de l’Obama.

A les sis de la tarda la taula sobre EMPRENEDORS 2.0, en Marc Vidal ha substituït
Ramon Sangüesa (CitiLab), que no ha vingut, i Carlos Blanco (First Tuesday) i Didac Lee (Inspirit) que ha valgut la pena d’escoltar. A continuació CRITICA I FUTUR 2.0, en la qual han participat Carlos Mantero (Nuroa.es), Joan Jimenez (Branding i comunicació 2.0) i Dolors Reig (Consultoria 2.0), que reconec no he entès massa bé que volien dir-nos de nou.

La darrera ha estat, per a mi, la més interessant. Amb el títol de
CATALUNYA I LIDERATGE SOCIAL, comptava amb la participació de Víctor Alexandre, Enric Canela, Josep Sort, Xavier Mir i Àngel Colom. Segurament, la temàtica ha tingut molt a veure amb que m’hi trobés bé, però també es l’espai de debat on s’ha vist més clar la relació entre el mitjà i la finalitat. Els participants, tots prou coneguts, són gent que han sabut aprofitar les facilitats de la xarxa per seguir treballant en allò que volen aconseguir, que en aquest i per a tots ells és la independència del nostre país.