26/1/08

CATOSFERA

Aquest cap de setmana, al Centre Tecnològic i Universitari de Granollers, s’hi estan celebrant les Primeres Jornades de la CATOSFERA. Ahir em va ser impossible anar-hi, però avui he assistit a quatre de les taules rodones que s’hi feien. Hi he vist alguns blocaires convergents coneguts, entre ells en Roc Fernàndez, un dels responsables del web del partit, i el diputat Albert Batalla. També hi era en Ramon Bassas, blocaire destacat de la ciutat i del PSC. Per altra banda, llegeixo que en Carles Campuzano s’hi va passar ahir al vespre.

Una de les taules que més m’ha agradat ha estat la que portava el nom de “Blocs i política”. Coincideixo amb en Roc quan diu que en Ridao (ERC) ha fet de candidat, però els altres ponents, amb més o menys gràcia, han explicat per què tenien un bloc, que pretenien i les seves experiències, especialment pel que fa a “interactuar” amb el ciutadà. Pensareu que no sóc imparcial, però el que més m’ha agradat ha estat en Carles Puigdemont (CiU), no ha parlat de política, sinó que ha explicat la seva experiència com a blocaire. Un altre que ha estat molt bé ha estat en Raül Romeva (ICV), en aquest cas, per la importància que donava als lectors i els seus comentaris.

A la tarda he trobat molt interessant la taula sobre “Xarxes de blocs”, en la que hi participava la Núria Masdeu, que va treballar amb en Roc a CDC i ens ha explicat l’experiència de Terrassa. Pel que fa a la de “Blocs i periodisme ciutadà”, molt bé en Pau Llop amb el projecte “Bottup”, tot i que ha estat qüestionat per algun periodista de la sala.

Començava a fer-se tard, però volia escoltar que es deia a la taula “Blocs i Nació”. Em sap molt greu haver de dir que ha estat la taula més fluixa, només se’n ha salvat en Jordi Font, de Nació Digital, tot i que potser li hauria tocat estar a la taula sobre periodisme. Al final, amb el torn de debat, la taula s’ha animat amb la participació del públic.

La nota negativa l’ha posada a TV3. Ho expliquen molt bé el mateix Carles Puigdemont i en Roc Fernàndez.