24/1/08

L’ART DE TERGIVERSAR

(Tergiversar: En una descripció, una narració, etc, deformar els fets, canviar les paraules d'altri, etc, a fi que prevalgui l'error)

És una habilitat que en política es dóna massa sovint. També ha estat el que m’ha suggerit la lectura del comunicat del PSC de Mataró.

Com es pot parlar de fets “relacionats amb el projecte de desenvolupament comercial...” ? Quan el que està en joc és l’actuació d’un destacat membre del Govern. Com es pot parlar de “projecte recolzat per les urnes...” ? Quan el problema és que els ciutadans van votar amb el desconeixement d’uns fets importantíssims relacionats amb el tema més debatut a la campanya electoral.

I no cal llegir més, perquè parlar de “projecte que respecta el patrimoni arquitectònic” és un insult. Sobretot perquè no han amagat que inicialment la seva voluntat era derruir

Pel que fa a estils, els aficionats a visitar blocs i seguir determinats debats ja saben quin és l’estil de cadascú. N’hi ha del seu partit que s’han atrevit de titllar de mafiosos a polítics que han tingut responsabilitats al Govern de Catalunya sense cap base objectiva i després que no prosperes cap acusació formal.

Deixeu-me acabar recomanant-vos que llegiu el post que ha escrit en David sobre l’afer i la relació entre els socis de Govern.