21/2/09

CAMINANT PER L’AUTOPISTA


Aquets dies es torna a parlar de Mobilitat al Maresme. És fa des de les institucions i des de les forces polítiques. CiU no és menys i també explica els seus posicionaments.

No estem parlant d’un tema senzill: Els interessos de cada població, governi qui governi, poden ser diferents; la protecció del territori, en una comarca que és un corredor entre la muntanya i el mar, és fonamental; el peatge, hores d’ara, és absolutament injust, però la concessionària treballa dins la legalitat que en el seu dia va pactar; el govern central, aviat fa un any, va donar un
important pas pel traspàs de la N II, però res s’ha mogut i dels diners per invertir-hi ningú en sap res.

Tot això, i molt més, és veritat, però no podem oblidar la història. De fet, fa dos anys ja
en parlava i recordava que els projectes que llavors es presentaven a bombo i platerets eren de governs anteriors que no van tenir temps de fer-los realitat i que el tripartit, molt especialment el PSC, era una excel·lent màquina de propaganda.

Fa pocs dies la història es repeteix.
CiU presenta una proposta al Ple, la qual deixa sobre la taula a petició de l’alcalde per no espatllar les negociacions que s’estaven fent. Però, passat poc més d’una setmana, l’alcalde fa d’altaveu de CiU i ven la mateixa proposta a la premsa. Afortunadament, les noves tecnologies fan molt fàcil treballar amb les hemeroteques i, més important, les posen a l’abast de qualsevol i a qualsevol hora. Gràcies a això, doncs, podem comprovar que un president comarcal de CDC, anomenat Albert Batlle, va ser el primer en proposar la gratuïtat del peatge pels residents a la comarca. Encara més, ho va fer quan el seu partit governava a la Generalitat, defensant els interessos dels maresmencs per sobre dels interessos del partit, cosa que alguns no aprenen a fer per anys que passin.

Malgrat tot, seguim-ne parlant. A veure si
els que estaven lluny es van apropant i algun dia podem passar a l’acció.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I això que vosaltres teniu tren, i un periodista que només viu per fer que en posin un a Mallorca

Quim Fernàndez ha dit...

M'has de perdonar, Sr. Anònim, però si no t'expliques millor no ho entenc.

De tota manera, gràcies per llegir un post que fa tres mesos que vaig escriure.