26/4/08

La N-II serà nostra

Tos els diaris d’ahir es feien ressò de la signatura del protocol entre l’Estat i la Generalitat pel traspàs de l’actual N-II a Catalunya, fet que permetrà convertir-la en una via més urbana. A CDC ja en vam parlar a l’assemblea de dijous, doncs la Montse Candini ens havia fet arribar aquella tarda el text del protocol.

Aquest traspàs és un èxit pels ciutadans del Maresme, per la pressió que, a través de plataformes i individualment, han exercit durant molts anys, i ha estat també una reivindicació històrica de CiU. Ara, però, faltarà que la Generalitat comenci els treballs per a convertir la N-II en una via urbana.

Des de CiU sempre hem treballat per recuperar aquesta via i que cada ajuntament pugui convertir-la en un espai per al municipi. Paral·lelament, serà necessària la construcció de calçades laterals a la C-32 per a absorbir el trànsit provinent de la N-II. El Govern de la Generalitat ha de reclamar ara a l’Estat el compromís de fer-se càrrec de les obres i la concreció en un calendari per iniciar dels treballs.

Pel que fa als peatges de la C-32, la proposta de CiU sempre ha estat la gratuïtat pels habitants del Maresme en els trajectes interns i establir un sistema de bonificacions pels residents en els desplaçaments diaris cap a Barcelona, fins arribar a la gratuïtat. En aquesta línia s’han presentat, en diverses ocasions, propostes de resolució al Parlament i també mocions al Consell Comarcal del Maresme, les quals ha estat rebutjades sistemàticament pel tripartit. Caldrà tornar a insistir.