23/5/06

LA RONDA DE MATARÓ. PER QUAN?


Aquest vespre he assistit a la presentació dels “Treballs de redacció dels estudis informatiu i d'impacte ambiental del projecte Millora general. Millora de l’accessibilitat a la variant de Mataró. Autopista C32.. La presentació del Sr. Alexandre Sales, subdirector general de Planificació i Projectes, ha estat molt interessant i molt clara. L’acte ha valgut la pena, doncs algunes intervencions de ciutadans que, malgrat no ser tècnics en la matèria, coneixent molt bé el territori poden ajudar a millorar la proposta. També ha estat interessant la intervenció del Sr. Molsosa, tècnic municipal, que igualment ha demostrat un exhaustiu coneixement de la problemàtica en la mobilitat de la zona i del territori.

Però s’ha confirmat el que deia el més de març. Molts dibuixos i molts projectes, però cap concreció en els terminis. Això sí, abans de les eleccions podrem veure màquines treballant en un dels nusos, concretament a l’actual sortida nord, d’aquesta manera semblarà que l’execució va endavant, però només serà una primera fase que es farà de forma totalment separada del projecte.
També ha quedat clar que els treballs per l’elaboració del projecte, que és l’única cosa que, de moment, tenim, van començar amb l’altre govern. Sense adonar-se’n, ho ha dit el propi Sr. Sales, quan ha explicat que ja fa quatre o cinc anys que hi està treballant. De fet, l’actual responsable de la subdirecció va ser nomenat per l’anterior govern, fet normal si tenim en compte el seu perfil tècnic.

En resum, coneixem una mica més el projecte, sabem que els tècnics municipals treballen amb il·lusió les possibles al·legacions, però seguim sense cap previsió econòmica per a l’execució de l’obra i sense garanties que el projecte no serà massa agresiu amb el territori.