11/3/07

UTILITZACIÓ DESCARADA DEL TERRORISME

Encara no havia sortit de casa, aprofitant que és diumenge intentava recuperar hores de son, però m’he posat davant l’ordinador i he mirat algunes notícies del dia per Internet. M’he aturat a “e-notícies”. El PP és el protagonista i els seus membres a Catalunya, com en Piqué, els actors secundaris. Mentre Rajoy fa una crida a "a defender la nación española", al segon l’entrevisten a la COPE. El fil conductor sempre és la utilització del terrorisme d’ETA per assaltar la Moncloa.

Una altra notícia es titula: “El PP omple la Plaça Sant Jaume contra l'etarra De Juana” . Parla de la manifestació convocada pel Partit Popular contra la presó atenuada per al membre d'ETA Iñaki de Juana Chaos concedida pel Govern espanyol. Entre els principals dirigents del partit de la més dreta, més espanyola, hi havia Josep Piqué i el seu candidat a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. No hi faltaven els joves, doncs també hi era el president de Nuevas Generaciones, Carlos Parry.

Les consignes més repetides pels manifestants han estat "Zapatero dimisión", "Zapatero traidor", "Socialista el que no bote", "Socialista Terrorista", "Se nota se siente, Rajoy Presidente", "Viva la Cope", "Catalunya es España" o "No estamos todos, faltan 25", en referència a les víctimes de De Juana. Els podeu escoltar als vídeos que hi ha penjats a “e-notícies” i també veureu els manifestants amb banderes espanyoles, alguna senyera i llaços blaus. Segons el portal de notícies, han entonat en repetides ocasions l'himne d'Espanya, a més de cançons de Manolo Escobar i vives a Espanya i a la "Cataluña española".

Digueu-me si això no és una utilització descarada del terrorisme només en benefici propi, passant per sobre de qualsevol sentiment, negant qualsevol lleialtat. És igual els possibles enfrontaments, haurien preferit convertir Iñaki de Juana Chaos en un màrtir? Tan els hi és, només volen arribar a la Moncloa i tot si val. I tot això el dia del tercer aniversari de l’atemptat d’Atocha.