10/3/07

BOMBERS, moltes gràcies.

Ahir, en el marc dels actes amb motiu del 150è Aniversari del Parc de Bombers de Mataró, els Bombers de la Generalitat de Catalunya van celebrar la seva festa patronal, Sant Joan de Déu, a la nostra ciutat. Va ser un acte molt emotiu a la sala del Foment Mataroní, que era plena de gom a gom. Prop de 250 bombers d’arreu de Catalunya van pujar a l’escenari a recollir la seva condecoració segons els anys de servei al cos. Entre ells també hi havia bombers de Mataró, els Srs. Carbonell i Rovira, però el moment més emotiu va ser quan el Sr. Rafael Olalla, El “Triki”, com li diuen els seus companys, ferit greu en una explosió de gas a Santa Coloma fa més d’un any, va pujar a recollir la medalla d’honor d’or.

A Mataró, l’any 1856, unes persones altruistes van fundar una companyia d'assegurances mútues contra incendis, seguint l'exemple de Barcelona i d'altres capitals, i van idear un reglament de la "Sociedad de Seguros Mútuos de Incendios de Edificios de Mataró”. El 27 d'abril de 1857 això va culminar amb la fundació de la "Mutua Mataronesa de Seguros contra Incendios. La Mútua va dirigir el seu esforç a la prevenció i minorar els efectes dels sinistres a les fàbriques.



En guany, en els 150 anys d’existència, la Generalitat els hi farà un merescut regal, un nou Parc de Bombers. Feia anys que el reclamaven i finalment el tindran per continuar protegint-nos. Moltes gràcies!!