13/8/20

El Festival Nosaltres s’ha convertit amb l’única oferta cultural d’aquest estiu a Mataró

 

Els promotors van definir El Festival Nosaltres com un cicle de cultura, setmanal, per ajudar a retrobar-nos. Per ells, les paraules clau són: Comunitat, Renaixement i Resistència.

 

Comunitat per la importància de viure aquest nou festival en primera persona del plural; de Renaixement, perquè durant el confinament ens hem adonat que no podríem viure sense cultura; i de Resistència, perquè ofereixen una programació que demostra que hi ha alternatives culturals de base i un futur possible.

La iniciativa té moltes virtuts- La primera, la possibilitat de descobrir nous artistes locals, però també de comptar amb artistes ja consagrats que han volgut participar d’una iniciativa cultural segura a la seva ciutat.

Entre els actius dels impulsors, hi hem de posar també que han sabut trobar el suport de més de vint entitats ciutadanes, amb algunes contribucions destacables. De la mateixa manera que, no han faltat empreses locals sensibles a la situació de la cultura i han ajudat al seu finançament.

L’Ajuntament, a través de la Direcció de Cultura, s’hi ha sumat quan tot estava fet, segurament perquè no ha estat capaç de presentar cap iniciativa cultural pròpia després de fer-li pagar els plats trencats d’una mala gestió pressupostària i una crisi no desitjada.

Després de l’abandonament de les seves funcions del govern municipal i el silenci de l’oposició, hem d’agrair als promotors que ens hagin permès als mataronins i mataronines gaudir durant els mesos d’estiu d’una oferta cultural de km. 0, de qualitat, segura, tot el que la institució municipal no ha sabut fer. Recordem que encara ens han de dir de forma clara que cancel·laven Les Santes, que l’enlairament s’ha transformat en un aterratge forçós i que els focs del 27 de juliol es van fer amb nocturnitat (mai millor dit) i traïdoria.

Només queda donar les gràcies als promotors, entitats col·laboradores i patrocinadors. Gràcies perquè la cultura és identitat, és convivència i ha quedat clar que ens ajuda a superar moments difícils com els que estem travessant.

Quim Fernàndez

 

Article publicat l’espai d’opinió de La Veu de Cerdanyola