30/4/20

Què se n’ha fet de Cultura Mataró?


Fa dies que quan volem visitar el web de la Direcció de Cultura, saltem de forma automàtica a un subdomini que porta el nom de “La cultura a prop teu”.


Felicito Cultura per haver aglutinat totes les activitats per aquests dies de confinament en un sol espai. Llàstima que pel que fa a activitats habituals només hagi optat per cancel·lar-les o ajornar-les un any, en lloc de reinventar-se com han fet poblacions com Olot. Llàstima també que majoritàriament les propostes d’aquesta nova secció siguin materials ja existents i no s’hagi estat una mica més creatiu. Però del que vull parlar és del web de Cultura Mataró.

L’obertura d’un web exclusiu de Cultura i l’aposta per ser presents a les xarxes socials va ser un gran pas endavant en la difusió de tot el que a la ciutat es fa en el camp de la cultura, sobretot per part de les entitats. Tant és així, que altres serveis, que segurament haurien d’haver estat més atents a les noves oportunitats, ho han copiat a posteriori.

En aquell moment va significar molta feina, que el personal responsable va fer amb gran il·lusió i va ser ben portada per la directora d’aquell moment. Però no ens vam quedar aquí, sinó que vam crear una verdadera marca de la cultura que es fa a la ciutat, amb imatge inclosa.

Han passat més de cinc anys i, vist com avança tot el que fa referència a les noves tecnologies, segurament cal renovar aquelles eines. Però no és això el que s’ha fet, sinó que senzillament s’han eliminat els continguts.
No cal ser cap entès per saber que un dia per l’altre es pot substituir un web sencer, però és una qüestió elemental no privar de la informació a l’usuari.

Aquests dies volia consultar el Llibre Blanc de la Cultura, per exemple, però com l’històric dels Guardons Cultura Mataró, la Galeria de Mataronins Il·lustres (que era a l’únic lloc de l’Ajuntament on es podia consultar), la informació sobre arqueologia, la secció de medi natural, el nomenclàtor o el calendari festiu, fins a qualsevol informació sobre els diferents serveis i equipaments passant per l’històric de notícies no existeixen.

No sé si és deixadesa, incapacitat o simplement una mala decisió de la qual algú en deu ser responsable, però confio que el mateix dia que acabi el confinament trobem un nou web de Cultura Mataró on recuperem tot el que ara no podem veure o consultar.

Per cert!  Si necessiteu alguna cosa, gràcies al Sr. Google, que tot ho sap, mentre ningú ho elimini, ho trobareu aquí.