31/3/20

TV3 ha d’actuar com a servei públic


El canal català de televisió té l’obligació d’arribar allà on les entitats no tenen capacitat per fer-ho.




Des que va començar el confinament, TV3, el principal canal públic de televisió en català, ens ofereix una programació monotemàtica. Repeteix contínuament la informació que, a més, coincideix amb la que ofereix el 3/24. La cadena pública ha saturat la nostra capacitat de pair la informació i amb prou feines manté la programació de nit.

Si provem de veure el Canal33, ens trobem amb una programació calcada a la d’Esports 3, dedicada quasi íntegrament als més joves de la casa (fet que aprovo). Únicament Esports3 manté alguna franja d’informació esportiva, amb una absoluta absència de contingut cultural en cap canal.

En un moment en què entitats i empreses de l’àmbit de la cultura i l’espectacle ens ofereixen continguts gratuïts que ens ajuden a suportar el confinament, TV3 ens va recordant, en un telenotícies continu, que ens trobem en una situació molt preocupant.

Seria desitjable que TV3, que ha produït i doblat un grapat de pel·lícules, sèries i documentals, oferís una programació pensada per fer suportable el confinament, sobretot per a aquelles persones de més edat, que moltes vegades viuen soles i no poden accedir als continguts oferts per internet i tampoc poden connectar-se telemàticament amb la família.