24/3/20

Estocada mortal a la cultura



Després d’aprovar el Llibre Blanc de la Cultura, que diu que: La cultura desenvolupa un paper cabdal en la construcció de la nostra societat. I havent-se presentat a les eleccions dient: Posarem en valor i al dia els diferents festivals de música consolidats (orgue, música antiga, Jazz...) i estudiarem la creació de nous. … A Mataró, el PSC ha donat una estocada de mort a la cultura.

El PSC ha retallat el pressupost de Cultura en 240.000 euros, carregant-se el Festival d’Orgue, el Tast de Jazz i la Nit de la Cultura. Ha fet tet trontollar el Festival Poesia i Més, la participació a la Mostra Literària del Maresme i Les Santes. A més, ha reduït el nombre d’exposicions temporals i ha anunciat el retard en les inversions.

Fins al moment desconeixem cap nova proposta i només sabem que ha aportat alguns diners més a festivals organitzats per tercers. Probablement per parar el cop.

De què li serveix al govern tenir una regidora dedicada en exclusivitat a Cultura i l’única que disposa d’un assessor polític. Quin és el pes polític de la regidora de Cultura a l’actual govern? A la vista dels fets, la resposta és: cap! La cultura pel PSC ha passat de ser el fil conductor de les polítiques socials a l’aneguet lleig del govern municipal.