9/9/17

Suport municipal al referèndum

Us deixo el text del posicionament del nostre grup a l’esmena a la totalitat que presenta el Grup Municipal Socialista sobre la proposta de resolució dels grups municipals de CiU, ERC i CUP sobre l’organització del referèndum de l’1 d’octubre a Mataró


Abans d’explicar el posicionament del nostre grup vull contextualitzar l’esmena a la totalitat que presenta el Grup Municipal Socialista.

Es tracta d’una esmena a una proposta que demana que aquest Ple doni suport al referèndum on es preguntarà als catalans (A TOTS ELS CATALANS QUE HI VULGUIN PARTICIPAR LLIUREMENT), què volen per aquest país.

La Proposta que vostès volen esmenar no diu si Espanya ha de ser un Estat federal, ni si cal un millor finançament, ni si el govern d’aquest color o d’aquell altre és el responsable del que està passant... NO.

La Proposta que hem presentat solament demana que aquest Ple doni suport a que els catalans (TOTS ELS CATALANS QUE LLIUREMENT VULGUIN FER-HO) expressin quin futur desitgen pel seu país.

El que vostès ens porten avui --i com que em coneixen saben que ho dic des del màxim respecte-- és una pantalla, a dia d’avui, superada.

Estem en un altre escenari !!!

I, insisteixo, ho dic amb el màxim respecte cap a vostès i cap el que representen.

Tots tenim la memòria suficient per reconèixer que durant molts, molts anys...
...quan no era fàcil,
...ni agradable,
...ni còmode...

vostès i nosaltres hem estat sempre a la mateixa trinxera:  LA DE LA DEMOCRÀCIA.

I per això, perquè els REVENTOS, PALLACH, VERDE... ...MARAGALL, NADAL, MARTIN TOVAL, DE MADRE, OBIOLS, ARMET, SERRA, DALMAU, TURA, MADUEÑO, CLOTAS, NAVARRO... ...LLUCH...

... i nosaltres sempre hem estat al cantó de la trinxera que deia “DEMOCRÀCIA” no entenem perquè no ens hi podem trobar ara...

Vostès saben perfectament que no els demanem que votin SI a la independència...

...Tant bo és el que vota SI com el que vota NO...
...Tant català és qui vota SI com qui vota NO...

A nosaltres no ens trobaran en el club dels que atorguen carnets de bons i mals catalans!!!

Ja s’ha dit en més d’una ocasió que això no va d’independència, VA DE DEMOCRÀCIA i pensem que amb vostès, en aquest camp, no hi hauria d’haver cap problema per trobar-nos-hi.

La Catalunya actual, amb els seus èxits i amb les seves mancances, també és mèrit del què ha representat el partit on vostès militen.

La Catalunya actual, que és el resultat TAMBÉ de la seva gestió als ajuntaments, a les diputacions i a la Generalitat ara ens diu MAJORITÀRIAMENT que està a favor de votar.

No sabem què votaran...
...només sabem que volen votar.
Per què no ho hauríem de facilitar?

Vostès admeten en la seva esmena que: “Aquesta iniciativa està impulsada pel Govern de la Generalitat i per la majoria parlamentaria que el recolza”...

...i jo afegeixo: “Majoria parlamentària que representa una majoria social del país.”

Per què no deixem que aquest país es pronuncií, deixem que voti?

També els dic que, de la mateixa manera que els reconeixem la seva contribució decisiva a la Catalunya actual, també els he de dir que a nivell estatal alguna responsabilitat hi tenen.

Parlo que la Sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut.

Els he de recordar que el llavors líder del PSOE, el senyor Rodríguez Zapatero, va dir al president Maragall que acceptaria l’Estatut que sortís del Parlament i entre l’actuació dels seus socis del PSOE, entre ells Alfonso Guerra, que va dir allò de “nos hemos cepillado el Estatut”, el PP i el Tribunal Constitucional, avui estem on estem.

Nosaltres votarem contra l’esmena que han presentat per tot el que he dit...

Perquè ja no estem en el moment polític d’una reforma constitucional de caire Federal. Han tingut molts anys per fer-la i quan han pogut tampoc ho han fet.

Creiem que s’ha de donar l’oportunitat al poble de Catalunya que es pronunciï i que voti el proper dia 1 d’Octubre.

Creiem que els Ajuntaments QUE SEMPRE HEM ESTAT ELS PROTAGONISTES DE LES GRANS TRANSFORMACIONS POLÍTIQUES I SOCIALS (només cal recordar que la Segona República, és a dir, un canvi de règim, va néixer d’una revolució democràcia electoral als ajuntaments) hauríem de saber estar al lloc que ens pertoca.

El món sencer estar pendent d’aquest país i de com es resolt aquest conflicte institucional. Perquè que ningú s’enganyi:

AQUEST NO ÉS UN PROBLEMA LEGAL...
ÉS UNA CRISI INSTITUCIONAL...

I a més és UN PROBLEMA DE VALORS.

Fa un temps, un periodista va escriure que ESPANYA ERA UNA CONSTITUCIÓ en lloc d’un democràcia. I jo els vull recordar que vostès i nosaltres vam lluitar plegats per construir una democràcia, no una constitució.


I acabo:

l’any 2012, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va dir que els socialistes catalans estarien a favor d’un referèndum on votarien NO.

No ha canviat res per no fer allò que va anunciar el senyor Navarro. Encara ens hi podem trobar.

Gràcies !!