28/9/17

No tenim por


El dia 1 d’octubre els mataronins podran anar a votar en el Referèndum on es pregunta si estem d’acord o no que Catalunya sigui independent. Uns votarem que sí, altres votaran que no. Votarem malgrat els impediments que està posant un Estat amb un concepte molt ranci de la llibertat i de la democràcia; votarem tot i el govern autoritari de Mariano Rajoy i dels palmeros que li donen suport en aquesta qüestió (PSOE i Ciutadans); votarem malgrat les consignes d’alguns partits que han impedit als seus alcaldes posar els locals municipals al servei de la democràcia.

Votarem perquè els catalans necessitem poder decidir el nostre futur sense que res ni ningú ens digui què podem fer i què no. El Referèndum de l’1-0 no és la dèria de quatre burgesos que volen tenir la clau de la caixa. El Referèndum és un sentiment transversal compartit que abraça persones de centre dreta, socialdemòcrates i socialcristians, socialistes i noves vies d’esquerres; aglutina en un mateix espai representants de tot l’arc parlamentari que viu la democràcia com un joc de majories i minories on tothom és cridat a participar.

Per això, el crit de “No tenim por” és més autèntic, actual i viu que mai. És un crit al futur, a la llibertat, a un camp sense barreres, a un horitzó net, a un espai on el que compta és la voluntat de la majoria i no les pors d’una minoria boicotejadora. Aquesta majoria oberta i il·lusionada no tem el resultat; sap que pot guanyar el sí però que també pot guanyar el no. I no li fa por.

Els que boicotegen el Referèndum no volen saber l’opinió de les persones perquè temen que els diguin que volen volar lliurement, i abans d’escoltar-los prefereixen no deixar-los parlar.
“No tenim por” de poder mirar als ulls dels nostres fills i els nostres nets i dir-los: nosaltres hem fet allò que podíem per fer un futur millor.
“No tenim por” d’una justícia que no és independent dels altres poders, que persegueix urnes i paperetes i s’oblida de defraudadors i fatxendes.
“No tenim por” de perdre perquè participant al referèndum ja hem guanyat.
“No tenim por” que els fills d’aquells que fa molts anys van venir de fora de Catalunya a fer gran aquesta terra (com el meu pare) creiem que el millor per Catalunya és la independència.
“No tenim por” d’acollir a tothom a casa nostra, de fer una societat oberta i integradora.
“No tenim por” d’anar a votar perquè si no ho féssim, el dia de demà no ens podríem mirar al mirall sense que ens caigués la cara de vergonya.

En definitiva, us demano a tots que aneu a votar, que digueu a tothom “No tenim por”. Feu-ho pels vostres fills, però també pels vostres pares, per la vostra parella i per vosaltres mateixos. Perquè en ple segle XXI ja no ens poden dir que votar és un delicte i que posar una papereta és un crim, que no tenim dret a pensar, a parlar i a expressar-nos. No ens poden dir que no tenim dret a decidir.

Joaquim Fernàndez i Oller
President GM de CiU
Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Mataró

Article publicat a el setmanari capgros.com