19/10/17

Aprofiteu per gaudir de l’espectacularitat de la Nau Gaudí


Ahir vam poder assistir a la presentació, que a causa de la gravetat dels darrers fets succeïts al país va substituir la inauguració programada, de l’exposició “Un arc, un iglú, una ciutat. Que mostra dues obres de grans dimensions “especialment seleccionades per dialogar amb l’arquitectura de la Nau Gaudí”.

Les obres són “El camí per venir aquí” de l’artista italià MarioMerz, considerat un dels principals representants de l’art povera, i “Des del terrat” de l’escultor valencià Miquel Navarro.

“Un arc, un iglú, una ciutat” és el primer resultat de l’acord de col·laboració entre el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i la Fundació Bancària “La Caixa” que vam aconseguir ja fa uns mesos gràcies a les gestions del Sr. Lluís Bassat i que hauria de portar noves exposicions a la nostra Nau, el K0 de l’obra d’Antoni Gaudí.

No us parlaré de les peces, perquè això ho faran molt millor i toca fer-ho als entesos, el que vull és convidar-vos a visitar-les, perquè a més de la seva  qualitat, podreu gaudir de l’espectacularitat de la visió de la Nau Gaudí sense plafons expositius, fet que no es donava des dels actes del seu 130è aniversari. Això ho podreu fer fins al 14 de gener de 2018. Tot i així, després de l’exposició actual s’havia previst reprendre les exposicions de la Col·lecció Bassat d’Art Contemporani amb una selecció exclusivament dedicada a escultures, la qual cosa podria fer, segons com s’organitzi, que poguéssim allarga aquesta visió neta dels arcs parabòlics.