23/4/15

Les polítiques socials protagonistes del primer debat electoral


Ahir, convocats per Fundació Maresme, AGIM, Càritas, Centre de Formació i Prevenció i Salesians Sant Jordi, vam participar al primer debat electoral. En aquest cas va ser per parlar sobre les polítiques socials a seguir durant el proper mandat municipal.

La primera cosa a constatar és que un debat amb nou participants és molt difícil de  gestionar malgrat l’interès i l’habilitat del moderador. No hi ha espai per a interpel·lacions, les intervencions han de ser necessariament molt breus i els temes a tractar no poden ser gaires. Però poca cosa hi podrem fer si pretenem que hi participin totes les formacions que es presenten a les eleccions del proper dia 24 de maig.

La pobresa, l’ocupació, l’accessibilitat, el teixit associatiu i els recursos a destinar a les polítiques socials van ser els blocs a respondre. En tots els casos la nostra intervenció va combinar la feina feta amb les noves propostes, sempre treballant al costat de les entitats del tercer sector a favor dels més vulnerables.

Tot i no ser un tema per l’enfrontament, ja es va veure el paper de noves formacions anant en contra de tot sense cap coneixement del que s’havia fet, ni ara ni abans, i dels que havent governat més de trenta anys ignoren el que podien haver fet i no van fer, donant una imatge de que s’han trobat bé en el paper d’oposició que els ha tocat en el darrer mandat. Destacable l’actitud positiva i dialogant dels que volen tornar a l’Ajuntament amb mentalitat de govern.



Per part nostra, compromís d’escoltar tothom, siguin partits o entitats, que tingui propostes a fer per a millorar la situació de la molta gent que ho està passant malament. Convicció que cal actuar decididament: No n’hi ha prou en dir el que s’ha de fer redactant plans i pactes, sinó que cal fer el que es diu. Actuarem principalment evitant els desnonaments, aconseguint més habitatges de les entitats financeres per a destinar-los als que han perdut la seva llar, ajudant a les famílies més necessitades prioritzant els casos on hi hagi menors, desenvolupant el projecte de Centre de Distribució d’Aliments, potenciant la creació de nous llocs de treball amb més formació i promoció exterior de la ciutat. Seguirem treballant amb les entitats i incrementant la despesa en benestar social.

Les polítiques socials són el nostre més gran compromís i seran un element transversal en les actuacions del proper mandat.