23/3/15

SALUTACIÓ REVISTA ARMATS 2015

Us deixo la salutació que he escrit per la revista dels Armats de Mataró d’aquesta Setmana Santa.


Amb tres-cents anys llargs d’història al darrere, els Armats de Mataró són avui una entitat de referència a la Ciutat. Les nombroses activitats on participen ho demostren: Fa poques setmanes els podíem veure participar als Pastorets de la Sala Cabanyes i als pessebres vivents d’Òrrius i Calella, al Maresme, o al de Corró d’Avall, al Vallès. Fa una mica més, a l’agost, repetien Casal d’Estiu per als petits, mentre que per Nadal i Cap d’Any obrien les portes del seu “Castrum” a tota la Ciutat. Tota aquesta activitat, juntament amb les seves festes i trobades, fan que siguin una entitat plena de vida.

Ben aviat els carrers de Mataró seran novament l’escenari de les seves desfilades acompanyant els passos de la Setmana Santa. La plaça de l’Ajuntament s’omplirà de gom a gom per veure les evolucions de la tropa en l’Homenatge que els Armats fan a la Ciutat el Dijous Sant. El Pati de la Presó tornarà a fer-se petit per a la representació de “La Passió. Últims dies de Jesús”, que cada any guanya qualitat tant pel que fa a la posada en escena com pel treball dels actors.


Aquest any, les desfilades tindran una absència important, la de l’Amadeu Llinàs i Barrios, Banderer d’Honor fa només dos anys. L’Amadeu era un amic per a tots i un referent dins de l’entitat. Pertanyia a una família d’Armats i de petit ja participava a les desfilades, fins i tot va formar part del grup de percussió que marca el pas de la tropa. Segur que tots el trobarem molt a faltar, encara que ell ens estigui veient des d’allà on sigui.

Però els Armats de Mataró sortiran com ho han fet sempre perquè, grans i petits, mataronins i forans, gaudeixin en veure’ls desfilar un any més pels carrers de la Ciutat.


Moltes gràcies Armats. Moltes gràcies Soldats de Pau.