6/2/15

Notícies positives pel 2015

A finals de l’any passat presentàvem el projecte “A MATARÓ FEM FEINA”, un pla integral d’actuació a la via pública que preveu donar feina a un total de 92 persones, i que  és possible gràcies a una convocatòria extraordinària de plans d'ocupació locals de la Diputació de Barcelona, per la qual Mataró rebrà un milió i mig d’euros.

Ahir, el Ple Municipal va aprovar una modificació del pressupost prorrogat del 2014 que ens permetrà finançar un seguit d’inversions aquest mateix any. Això no seria noticia si no fos perquè seran les primeres inversions de la legislatura que es poden finançar amb el pressupost corrent, sense endeutament ni subvencions.

L’aprovació d’un pla d’impuls del govern de l’Estat, al qual s’hi ha acollit l’Ajuntament de Mataró, suposarà un estalvi d’amortització de capital i d’interessos d’un préstec, per import de 1.200.000.-€, i això unit a una subvenció de la Diputació de Barcelona suposarà que durant l’any 2015 es puguin executar les següents inversions:

  •      Cobriment de les pistes poliesportives del pavelló Eusebi Millán, del palau J. Mora i de Cirera. Es tracta de 3 actuacions reclamades històricament pels clubs esportius i que permetran incrementar les hores de pràctica esportiva i disposar de tres espais polivalents a la ciutat, també destinats a altres Activitats socials, lúdiques i veïnals.
  •       La restauració de la xemeneia i entorns al carrer Lepanto / Churruca, primer pas per l’inici d les obres de construcció de la nova escola Angeleta Ferrer.
  •       La segona fase de la rehabilitació de l’escola bressol de Cerdanyola, per adaptar-la a les necessitats actuals i millorar la seva funcionalitat.
  •        Completar la primera fase de la implantació de la Secció del Gènere de Punt del Museu de Mataró a la nau petita de Can Marfà, que implicarà l’obertura d’un centre de referència per recordar la importància del gènere de punt a la ciutat.
Després de tres anys en els quals només hem pogut invertir, gràcies a les subvencions rebudes d’altres administracions, en petites intervencions en els equipaments i en la via pública, iniciem l’any 2015 amb aquesta notícia positiva per la ciutat, que tant debò representi l’inici de la recuperació i la fi de la restricció inversora de l’ajuntament en els darrers anys, la qual cosa voldrà dir que la situació econòmica municipal s’ha pogut estabilitzar, no sense importants esforços.