3/10/14

Aquest dissabte, acte de suport del món local a la convocatòria de consulta a la Generalitat de Catalunya


Aquest dissabte 4 d’octubre els alcaldes i alcaldesses dels consistoris que van aprovar la moció de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya la lliuraran al Govern i al Parlament de Catalunya. L’acte institucional, organitzat per l’ACM i l’AMI, començarà a les 11h a l’ajuntament de Barcelona i acabarà al Palau de la Generalitat.

La convocatòria és nominal i caldrà mostrar-la per poder accedir als recintes. Si l’alcalde/ssa no pot anar-hi, pot delegar en algun altre regidor sempre que prèviament ho hagi comunicat a l’organització. Els regidors i regidores podran concentrar-se a la plaça de Sant Jaume per mostrar-hi el seu suport.

Imatge del 1918. Alcaldes per l’autonomia a la plaça de Sant Jaume

911 municipis, del total de 947 ja han aprovat la moció i només 10 hi han votat en contra. Representen el 96% dels consistoris amb el 88% de la població del país. També ho han fet les 4 diputacions i 38 dels 41 consells comarcals.

CiU, ERC, ICV-EUIA i la CUP, a través de l’AMI i l’ACM van ser-ne els promotors. El PSC, que no s’hi va voler afegir, ha generat votacions contradictòries arreu del territori: a favor a municipis com Figueres, Lloret, Igualada, Vilafranca del Penedès, Olot, Mollet del Vallès, Badalona o Martorell; en contra a municipis com Manresa, Tortosa, Sant Feliu de Llobregat, Premià de Mar o la Garriga; abstenció a municipis com Mataró, Reus o Cambrils; i votacions diferenciades a municipis com La Seu d’Urgell, Molins de Rei, Sant Celoni, Tàrrega, Sitges, Canet de Mar, Valls, Tordera o el cas particular de Barcelona ciutat, on 3 dels seus regidors van anar a la tribuna dels espectadors per no haver de votar. Així mateix, un regidor del PP de Camarles hi ha votat a favor i un de Santa Maria de Palautordera s’hi ha abstingut, però les 2 regidores populars del Vendrell han deixat al govern a causa d’aquesta votació, una de les quals ha deixat el partit per no compartir aquesta decisió, mentre que el regidor de PxC de la mateixa localitat, hi ha votat a favor. Per la seva banda, l’alcalde d’ICV del Prat de Llobregat es va negar a convocar el ple.

Molt bona feina de tots i totes! Seguim!

Secretaria de Territori i Política Municipal de CDC