10/11/14

Èxit total de la convocatòria del 9NAhir Catalunya, amb l’èxit total aconseguit en la convocatòria del procés participatiu sobre el seu futur polític, va donar una lliçó de democràcia, respecte, civisme i convivència.

Malgrat els impediments, prohibicions i amenaces del govern de l’Estat. Malgrat la distància en què en alguns casos es trobava el centre de votació, les cues que s’han produït, la manca d’un cens electoral i moltes altres traves amb que es trobaven els electors, els ciutadans de Catalunya han sortit massivament de casa per anar a votar. La participació ha estat per sobre dels dos milions de persones, propera a la del darrer referèndum celebrat al país.

La jornada ha estat una festa. Votants de totes les edats, fotografies del moment històric que es vivia, alegria i somriures als rostres dels electors i dels milers de voluntaris que han fet possible assolir la fita que ens havíem proposat.

El govern central -que no pas el poble espanyol- ha utilitzat tots els tripijocs legals i un Tribunal Constitucional més que dubtós de la seva imparcialitat per intentar retallar-nos, anul·lar-nos i prendre’ns un dels drets més fonamentals i que vam aconseguir amb la democràcia: la llibertat d’expressió. Tenen por a que decidim el nostre futur. No ens volen deixar opinar sobre quin país volem, però no ho aconseguiran. El procés iniciat ja és imparable.

Hem d’estar orgullosos de pertànyer a un poble i un país com el nostre, que vol decidir sobre el seu futur i no accepta imposicions..

Avui comença una nova etapa d’aquest camí apassionant que hem agafat. El que vam fer ahir només és el començament, ara cal construir aquest país lliure que volem. El referèndum de debò estar per fer. Els dos milions llargs de catalans que ahir van anar a votar són motiu més que suficient perquè el govern de l’Estat es posi a negociar, però també per la unitat dels partits sobiranistes a l’hora de fer el camí, així com perquè els que no desitgen la independència de Catalunya facin la seva legítima campanya enlloc d’amenaçar la democràcia i la llibertat d’expressió.