20/1/14

Mataró recupera l’Espai Gatassa

El passat mes de novembre el Ple Municipal aprovava un conveni per a l’acceptació de la cessió, per part de la Fundació Iluro, de l’Espai Gatassa. Encara no havia acabat el novembre que l’alcalde de Mataró i el president de la Fundació hereva del patrimoni de l’antiga Fundació Caixa Laietana signaven l’esmentat conveni.

En un temps rècord, els tècnics de l’Àrea de Participació i Serveis a les Persones i molt especialment els del Servei de Projectes Transversal, Participació i Ciutadania han aconseguit posar a punt l’equipament, tirar endavant un procés participatiu amb entitats i veïns i fer possible que el passat 13 de gener el nou Centre Cívic obris les portes al públic per poder rebre les primeres sol·licituds i propostes d’activitat.

L’Espai Gatassa és una oportunitat per compensar l’important dèficit d’equipaments públics que pateix el barri de Cerdanyola de Mataró. Permet promoure un espai cívic i de dinamització sociocultural adreçat a diferents públics. Aquest nou centre cívic posarà a prova noves fórmules de gestió bassades en la participació de les entitats usuàries: Comissió de seguiment del funcionament centre, treball en xarxa i programació conjunta d’activitats.

Cerdanyola i Mataró han guanyat, amb l’acord amb la Fundació Iluro, un espai d’intercanvi i interrelació, un espai de referència pels casals de gent gran on fer activitats conjuntes, una oportunitat per a la consolidació de la TEC (Taula d’entitats de Cerdanyola), un espai expositiu, una sala equipada amb ordinadors, aules equipades per a la realització de diversos tallers, un espai pel desenvolupament d’activitat esportiva, ...  Tots hi hem guanyat !!