21/11/13

Expliquem-ho bé, diguem la veritat

Passat un mes de declaracions i acusacions fetes pergrups municipals de l’Ajuntament de Mataró que coneixen perfectament com funciona l’administració i disposen de tota la informació, no he vist cap tipus de correcció, és per això que penso cal explicar-ho bé i dir la veritat.
.
Pel que fa a noves contractacions, això no és així. No s’ha contractat a ningú que no estigués treballant a l’Ajuntament, sinó que s’han fet canvis organitzatius per adaptar l’estructura a les noves i actuals necessitats. Dit d’una altra manera, persones que ja formaven part de la plantilla municipal han pogut optar a ocupar llocs diferents dels que estaven fins ara. En algun cas, no en tots, el nou lloc pot suposar un increment salarial per major responsabilitat, però és igualment cert que algunes persones han acumulat funcions que abans feien dos treballadors municipals, estalviant, en aquest cas, el cost d’una nova persona.
.
En quan al cost de la Trobada Nacional dels Tres Tombs de Catalunya, a més de ser un esdeveniment que va donar la possibilitat d’explicar als més joves alguns oficis ja desapareguts, recuperar una de les tradicions més antigues i portar visitants a la Ciutat, el cost pel municipi va ser inferior al que s’ha dit. No va ser de 50.000 €, com s’ha dit, sinó de 31.500, però la bona feina dels tècnics municipals i les gestions fetes des de l’àmbit polític van aconseguir que les subvencions de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona sumessin, aproximadament 33.500 €. Els dos mil excedents de la subvenció s’han justificat amb costos del personal municipal.
.
No pretenc pas anar contra ningú, ni entrar en polèmiques, però el ciutadà té dret a conèixer la veritat. Veritat que s’explica als regidors en reunions municipals.