13/5/13

Registre Ciutadà. Una nova manera de participar


El Registre Ciutadà permet a tots els ciutadans que hi estiguin interessats, inscriure’s per rebre informació sobre els projectes d’un territori o àmbit concret. La nova eina permet a les persones que ho desitgin estar informades de l’activitat municipal i/o participar en els òrgans i processos que l’Ajuntament porti a terme.

La posada en funcionament del Registre Ciutadà està emmarcada en el desplegament del nou Reglament de Participació Ciutadana, aprovat el passat mes de desembre, per tal d’aconseguir la implicació d’un major nombre de ciutadans a títol individual.

Com a millora, respecte el sistema anterior de participació de manera individual, les persones inscrites rebran una Guia de participació de Mataró on es recullen els principals aspectes que regula el Reglament de Participació Ciutadana i els canals que es poden utilitzar per implicar-se en el dia a dia de la ciutat. També formaran part d’una llistat on els que en formin part rebran informació continuada dels projectes que es desenvolupin en els diversos àmbits de l’organització municipal i/o territoris que hagin marcat del seu interès. A més, les persones inscrites seran susceptibles de cobrir les places adscrites a ciutadans a títol individual en els consells territorials. Als escollits per formar part d’un consell territorial se’ls impartirà una sessió formativa sobre el funcionament i característiques dels consells de participació, essent aquesta una altra millora de la nova proposta.