6/5/13

Fer ciutat recuperant una tradició popular

 
Diumenge Mataró va viure una gran festa; la XVI Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs. Un esdeveniment que va aplegar gairebé setanta poblacions del País representades per set-centes cinquanta persones amb un centenar de carruatges i més de tres-cents animals.
.
Els objectius eren que la gent de la ciutat gaudís d’una tradició popular que recorda oficis desapareguts ajudant a consolidar la Festa dels Tres Tombs a la ciutat i la promoció de Mataró a través de la cultura popular i tradicional, fent que milers de persones coneguessin la ciutat, els seus espais i la seva oferta cultural i gastronòmica.


Tot i la qualificació de “bolet” per part d’algun mitjà i les crítiques d’aquells que mai troben res bé, la veritat és que vam rebre la màxima nota per part dels participants, que són gent que ha conegut moltes trobades, i la felicitació de centenars de ciutadans i visitants.
.
No us penseu que vull posar-me cap medalla, el que vull és expressar el meu agraïment a la molta gent de la ciutat; Policia Local, Servei de Protecció Civil, Creu Roja, personal de Manteniment, de Comunicació i de la Direcció de Cultura, entitats de voluntariat, etc. ... no voldria pas deixar-me ningú. Mereixen una menció especial els membres de la renovada Germandat Antiga de Sant Antoni Abat. Gràcies a tots i moltes felicitats per l’èxit de la jornada.


Però hi ha dues persones a qui la ciutat els ha d’agrair haver gaudit de la Trobada i, si tot va bé, recuperat i consolidat la Festa anual dels Tres Tombs. El primer, Mn Jaume Brufau, sacerdot mataroní que el 2011 no va parar fins poder fer la benedicció i, el segon, en Joan S, que el 2012, amb Mn Brufau, va convèncer uns quants pagesos de Mataró i poblacions veïnes de que havien de venir amb els seus animals als Tres Tombs de Mataró.
Moltes gràcies a tots,