20/2/11

CDC celebra l’Escola d’Hivern

No sé si va ser la millor, com algú la va definir a la cloenda, però segur que va ser una escola molt important. Va ser la primera escola d’hivern del partit amb l’Artur Mas president de la Generalitat, gràcies a l’amplia majoria que li van donar els catalans i catalanes el 28N, i s’ha celebrat només tres mesos abans d’unes eleccions en les que CiU, per primera vegada, pot ser la força més votada del país en una contesa municipal.

No recordo a quantes edicions he assistit, però segur que ha estat, de llarg, la més nombrosa i la primera en que he participat a totes les jornades. Divendres vam marxar, amb en Joan i en Vicent, poca estona després del nomenament del darrer com a director dels Serveis Territorials d’Ensenyament i dissabte, tant punt vam tornar, vaig anar a la carpa que els companys acabaven de muntar a la plaça de Santa Anna. Ha estat un cap de setmana ben aprofitat.


El lema de l’escola era “Diàlegs per un futur en positiu” i s’hi han tractat temes de cultura, ensenyament, cohesió social, economia, seguretat ciutadana, creixement sostenible i, també, de com enfortir les nostres institucions. Han participat un grapat de membres del govern català, tant militants com independents, així com la vicepresidenta Joana Ortega, d’Unió Democràtica. Tampoc han faltat els tallers pensats per formar els nous regidors i regidores que sortiran elegits el proper dia 22 de maig.


Dels “diàlegs” que vaig participar destacaria les intervencions dels consellers d’economia i d’ocupació i empresa, així com la intensitat del debat polític al que tractava els temes de cohesió social. Segur que Ferran Falcó va voler ser una mica provocatiu, però no li faltava raó quan va recordar al conseller de salut que CDC és un partit social.demòcrata.

Vaig seguir de forma especial el “diàleg per una societat segura i amb més garantia dels nostres drets”, no només per que el moderava en Joan Mora, president del nostre Grup Municipal, sinó perquè tocava temes als que és molt sensible la ciutadania.

Distesa, però no menys interessant, va ser la cloenda, també en format de diàleg entre Xavier Trias, proper alcalde de Barcelona, i el President Mas.


En definitiva, un temps molt ben aprofitat i un seguit de bones estones, inclòs el sopar amb Lluís Recoder i la seva esposa a la nostra taula, amb uns debats farcits de valors i actituds en positiu