20/7/10

Tornada al Consell Comarcal i sessió del Consell d’Agrupació de CDC

Aquesta tarda he pres possessió com a conseller comarcal. Ho he fet substituint a en Joan Mora, que ho va deixar per centrar-se en la feina a l’Ajuntament de Mataró.

És la segona vegada que formo part del Consell Comarcal del Maresme, però la situació és completament diferent. Al mandat passat CiU, tot i tenir els mateixos consellers, era a l’oposició, qra forma part del govern conjuntament amb el PSC i ERC. Se’m fa estrany, ho he de confessar. Hi ha algunes coses que segurament formen part de la renúncia que suposa voler trobar l’acord i el consens, però se’m fa estrany.

Una altra cosa ha canviat. Fins ara sempre havia promès en el moment de la presa de possessió. Malgrat no m’agradés al cent per cent la Constitució espanyola, l’entenia com un pacte fet en un moment complicat de la història de l’Estat, però després del que ha passat amb les successives retallades de l’Estatut, crec que hem encetat una nova etapa, per això ho vaig fer “per imperatiu legal”.

El meu paper no serà com el d’en Joan, que era el portaveu de CiU al Consell, doncs per a mi també la prioritat és Mataró, però el compromís de seguir la política comarcal des de Mataró hi és.

A l’acabar el Ple Comarcal vam anar al local de CDC. Teníem Consell d’Agrupació i el presidia en Jordi Turull, responsable de Barcelona Comarques i darrerament “diputat revelació” pel seu paper a les comissions d’investigació. Ens va parlar de “el món al revés” que representa la comissió pel tema de El Palau. Efectivament, en lloc d’Europa es fan comissions de control o investigació on l’objecte a investigar és l’oposició. Deu ser que estan més espantats que nerviosos, però no s’hi val a badar, hem de seguir treballant com ho estem fent fins el darrer dia.