24/7/10

En Joan repeteix com alcaldable per CiU. Amb ell farem el canvi






El dia 22 de juliol, els militants i simpatitzants de CiU ens vam reunir per ratificar la proposta feta per l’Executiva Local perquè en Joan repetís com alcaldable de la Federació a Mataró.

Ens acompanyava el diputat Jordi Turull, president de la Federació de les Comarques de Barcelona de CDC, els també diputats Joan Morell i Benet Maimí, el darrer, a més, president comarcal d’UDC, en Joan Ramon Casals, secretari de Política Municipal de CDC, i en Xavier Badia, president comarcal de CDC.

Em va tocar, i ho vaig fer amb molt de gust, donar la benvinguda als assistents i explicar, breument, perquè érem allà. Vaig explicar també la decisió personal d’en Joan per tal que la seva candidatura fos votada en vot secret per militants i simpatitzants, encara que en urnes separades per qüestions estatutàries.

Tot i la brevetat de la meva intervenció, abans de passar la paraula a en Jordi Turull, vaig voler parlar una mica de qui serà, per segona vegada, el nostre candidat a l’alcaldia de Mataró. En Joan porta 20 anys de militància de militància a Convergència, molts dels quals hem treballat junts. Va començar des de la base, enganxant cartells, fent d’interventor, ... vam compartir l’executiu local, des d’on ja volíem aprendre com funcionava la política local i participàvem del debat municipal.
Ara fa 4 anys, va engrescar-se per ajudar, des del partit, a en Pim Esperalba i va acabar essent el cap de llista. És exigent, molt exigent, amb els altres i amb ell mateix, però ha fet equip i, permeteu-me que digui que, junts, tot el grup, estem contents de la feina que fem. Molt contents! No és difícil fer un equip i menys quan les persones provenen de dos partits diferents, però en Joan ho ha aconseguit.

He treballat amb diversos caps de llista i amb tots ho he fet de gust, però mai havíem aconseguit ser un equip com ara i això es nota, dins i fora. Som el millor equip i tenim davant els pitjors adversaris (com equip) de la història local. Aquesta vegada les possibilitat de canvi són reals i, amb en Joan ho farem junts.

Va ser una assemblea amb un gran ambient, amb molta gent, però, sobretot, amb un extraordinari ambient. Com algú em va dir, “això fa tuf ‘alcaldia”.

Deixo uns quants enllaços per tal que pugueu saber millor com va anar i que es va dir:

Aquí podeu llegir la nota de premsa de CiU i aquí la que ha fet CDC. També podeu seguir en vídeo el que varem dir jo mateix i en Jordi Turull, així com la intervenció d'en Joan.