28/7/10

El Maresme ja té Secretariat d’Immigració de CDC


Aquest vespre, en plena Festa de les Santes, s’ha constituït a Mataró el Secretariat de la Sectorial d’Immigració de CDC al Maresme. Ja existien el de Maresme-Nord i també el de Mataró, que presideix en Mostafà el Kaderi.

En Ricard Vidal, militant de Pineda de Mar, impulsor del grup sectorial del Maresme-Nord, presideix el nou secretariat, que compte amb nous catalans de tota la comarca.

La sessió va ser presidida per l’Àngel Colom, president nacional de la sectorial, que va venir acompanyat d’en Xavier Cos, conseller nacional de la sectorial, l’Èric Bertran, president de NousCatalans.Joves i de Mbaye Babacar Gaye director per a l'Àfrica Subsahariana. Es va fer una mica de valoració de la situació i la tasca feta fins ara per la sectorial a la comarca, essent Mataró un dels llocs on fa més temps que s’hi està treballant.

Va quedar molt clar que l’objectiu principal de la sectorial era la construcció del país amb la participació de tots els nous catalans, que són gairebé un milió i mig de persones, però també es va fer referència a la proximitat de les eleccions al Parlament de Catalunya, on serà molt important el vot de bona part d’aquests catalans nascut fora del principat. El país s’ha de fer per a tots i entre tots i no podem prescindir del 16 per cent llarg de la població.
Ara cal seguir treballant i implantant nous secretariats locals on no n’hi ha, especialment a les poblacions on el nombre de persones procedents d’altres països és més gran.