3/5/10

El tema de la setmana tornarà a ser la utilització oportunista i electoralista que el PP fa de la immigració

Aquesta tarda he acompanyat a l’Àngel Colom durant la gravació del programa “Pantalla Oberta” de Televisió de Mataró, que dimecres podrem veure simultàniament per aquest canal i per MaresmeDigitalTV, la televisió pública que la va adsorbir a finals de l’any passat.

No us explicaré que ha dit l’Àngel perquè això ho sabreu mirant el programa, però si que puc dir que coincidim plenament, que el seu posicionament sobre la proposta que el PP està presentant a un grapat d’ajuntaments catalans és exactament el mateix que defensarem nosaltres al Ple de dijous. Escoltant-lo, a més, te’n adones que el que ha estat presentat per molts com a discrepàncies entre membres de CDC i CiU és producte de interpretacions esbiaixades i interessades i, en alguns casos, perquè no dir-ho,.manca de precisió per part nostra.

Mentre el discurs de l’Àngel es clar i sincer, alguns segueixen volen utilitzar la immigració com a tema electoralista i només des de l’altre extrem de l’arc parlamentari semblen voler-ho aprofitar per sortir a la fotografia amb perfil propi. La resta de forces polítiques, encara que sempre hi ha matisos, estan en la mateixa línia.

Trobo escandalós, encara que potser seria més apropiat dir “fastigós”, que ens veiem abocats a fer aquests debats i ha explicar-nos només perquè un partit ha decidit utilitzar la immigració per intentar esgarrapar algun vot. Però és evident que no podem callar i deixar que segueixin amb el seu discurs que atempta contra la convivència i la cohesió social.

Referent a aquest tema, comano llegir el post d’en Joan Mora.