17/3/10

Les enquestes només són això, enquestes. Cal seguir treballant

Diumenge passat, “La Vanguardia” publicava una enquesta que donava a CiU un resultat que fregava la majoria absoluta.

Falten (si no avancen el calendari electoral) entre set i vuit mesos per a les Eleccions al Parlament de Catalunya i
els altres també juguen. És evident que a l’ambient hi ha ganes de canvi, el “català emprenyat” sembla que té ganes de fer el pas endavant necessari per canviar els governants. Però l’enquesta va ser feta just els dies en que el país patia els efectes de la descoordinació i la manca de previsió del tripartit davant d’una nevada més que anunciada i la gent tenim poca memòria. Correm el risc que, d’aquí mig any, el bombardeig de notícies del tripartit, encara que sigui venent fum aprofitant la seva força mediàtica, facin oblidar la mala gestió, el guirigall i el desprestigi de l’actual govern de Catalunya.

Tinc la sensació que, en la situació econòmica en la que ens trobem, a les properes eleccions catalanes els programes i la solvència dels candidats tindran un pes superior a les darreres. Aquesta si que és una avantatge, doncs la solvència d’
Artur Mas sobre José Montilla està més que provada, només cal que això arribi a tothom, sobretot als indecisos i als que en els darrers anys han deixat d’anar a les urnes.

Només hi ha una enquesta vàlida: el resultat de la jornada electoral.