3/7/09

El Grup d’Esquerra s’absté en les seves pròpies propostes

En temps i forma adequats, el Grup Municipal d’ERC a Mataró, va presentar una proposta de resolució demanant que la llei de consultes populars es tramités amb la màxima celeritat per dotar a la ciutadania de mecanismes per decidir.

També dins els terminis que cal fer-ho, CiU va manifestar als regidors d’ERC que donaria suport a la seva proposta i els hi va plantejar de fer petites modificacions per tal d’ampliar el consens, tot i deixar clar que de no fer-se, el suport de CiU es mantindria.

Arribada l’hora del Ple de juliol, després d’un matí amb un intens intercanvi de correus electrònics, el portaveu d’ERC ha presentat com a definitiva una proposta que no tenia res a veure amb la primera, amb text absolutament descafeïnat, on només una vegada i camuflada hi apareixia l’expressió “dret a decidir”, en el qual era fàcil endevinar-hi la intervenció del soci PSC-PSOE.

Davant aquesta situació, amb l’obligació de votar la proposta i tenint en compte que CiU va ser el primer grup a sumar-se al text original presentat per ERC, el grup de Convergència i Unió ha decidit recuperar la proposta inicial i tornar-la a presentar com alternativa.

Era previsible que Esquerra votés afirmativament ambdós textos, un perquè n’era el veritable autor i l’altre, encara que absolutament descafeïnat, perquè era producte del govern del qual forma part. Però deu ser tant elevant el grau de submissió al soci gran que finalment el partit independentista va abstenir-se en el text que ells mateixos havien redactat. Increïble!!