4/7/09

Alguns temes del Ple de juliol

A l’apartat del Ple de juliol on es tractaven el temes d’urbanisme, hi anaven tres propostes que no van tant a favor del ciutadà com el govern tripartit ens vol fer creure.

El Pla de Millora Urbana de Figuera Major, redactat amb la vista posada a fer content al soci petit perquè compleixi la seva particular promesa electoral de fer pisos contenidor, encara que sigui en contra de l’opinió dels veïns i sense cap benefici respecte la construcció convencional. Més enllà de l’edificabilitat, que no és un tema menor, la nova construcció no està gens clar que pugui tenir un preu de lloguer pels joves del que té la construcció tradicional i, ara per ara, ningú garanteix el rendiment del material.

Els usos administratius del Vapor Gordils, per tal que l’Estat hi pugui ubicar l’oficina de l’agencia tributària, privant als mataronins de gaudir d’un dels edificis catalogats de més valor patrimonial.

Els entorns del carrer Biada, un nou capítol de l’afer Fàbregas i de Caralt i una nova mostra que a “El Corte Inglés” se li fa un vestit a mida. La gran majoria de mataronins desitgem l’avinguda d’un operador comercial com aquest, però el govern no podria portar pitjor el tema, cada pas que dóna s’enfanga més i més. Ara
hem conegut que ha gastat 10.000 euros més IVA en la contractació d’advocats per defensar-se davant les investigacions de fiscalia. Si tinguessin el convenciment d’haver-ho fet tot correctament no caldria gastar-se els diners dels ciutadans, diners que poden ser més segons com vagin les coses.