28/6/09

L’apagada de la televisió analògica

L’any 2002, van començar, de manera experimental, les emissions de TDT i, per iniciativa de la Generalitat, s’ha establert un Pla d’actuació anomenat Connecta’t, que s'està desenvolupant des de 2008 i que preveia una durada fins a juliol de 2009. L’encesa digital s’ha produït de manera progressiva a totes les comarques i sempre es fa engegant de manera simultània tots els canals locals, nacionals i estatals.

Dimarts arriba, al Maresme, l’hora de l’apagada analògica, responsabilitat del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Per poder accedir des del nostre domicili a la TDT, primer hem de comprovar que disposem de cobertura de TDT a la nostra zona, després cal comprovar si la nostra instal·lació d'antena, ja sigui individual o col·lectiva, està preparada per rebre les emissions digitals. En alguns casos també caldrà revisar l’estat del cablejat exterior, així com l’estat de les instal·lacions interiors. Una vegada hem comprovat que tenim cobertura i que la nostra instal·lació està del tot preparada per rebre els canals de TDT, falta el darrer pas: adquirir un
descodificador .

Però, malgrat la campanya informativa sobre la TDT per donar a conèixer el procés d’encesa dels canals televisius digitals, la veritat és que encara hi ha moltes llars, especialment aquelles on hi viuen persones grans, que no estan preparades. A més, fa pocs dies es publicava que a la nostra comarca hi ha punts negres on encara no arriba la senyal de la TDT.

No vaig en contra de les millores tecnològiques, tot i que penso que aquesta vegada no tardarem gaire a veure-les superades, però tal vegada l’administració, especialment la local, hauria de defugir dels triomfalismes, els quals està pagant molt car, per exemple amb el Consorci Digital Mataró-Maresme, i pensar més amb els ciutadans. Sincerament, en una situació econòmica com la que estem travessant caldria repensar-se l’apagada analògica el proper dia 30 de juny i deixar que es fes de manera natural, a mesura que els ciutadans ho creguin convenient i, si cal, s’intensifiquin les campanyes i els ajuts per fomentar-la.

1 comentari:

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Si t'agrada el Bloc Gran del Sobiranisme vota'l als Premis Blocs Catalunya: http://www.stic.cat/premisblocs/index.php?option=com_php&Itemid=58&categoria=6&id=36

Gràcies