25/11/08

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


Un any més, quan celebrem el dia internacional contra la violència de gènere vers les dones, apareixen dades esfereïdores a Europa. Ja sigui per abusos, en l'àmbit familiar, laboral i salarial, amb independència de la categoria social, econòmica o de grup d'edat, fan que reclamem una actitud i resposta contundent a aquesta xacra social que és una assignatura pendent en el model de societat del benestar i progrés del segle XXI.

En nom de la democràcia, la igualtat i la justícia social, hem d'evitar aquesta xacra que ataca tan directament a les dones. I així assolir el dret a ser tractades igualment, a no patir explotació de cap tipus, ni sexual, ni en funció de l'estat civil ni per discriminació laboral ni salarial.

Tota dona té dret a viure en plenitud la seva vida i no estar sotmesa a viure en silenci per un motiu tan injust.

I això és responsabilitat de tothom, fomentant una tasca pedagògica des de l'educació, a les llars i a les escoles, amb la implicació dels mitjans de comunicació i la solidaritat del conjunt de la societat.
A més de lleis, calen recursos i una major coordinació i col·laboració de les diferents administracions per assolir aquest objectiu: eradicar de la nostra societat la violència de gènere contra les dones. Si no disposem d'aquests recursos l'únic que fomentaren seran falses esperances.

Les dones i els homes de Convergència Democràtica de Catalunya manifestem en aquesta jornada internacional contra la violència de gènere el compromís per lluitar a favor de la llibertat, el respecte i la igualtat, i continuarem treballant per eradicar aquesta xacra de la nostra societat.