23/11/08

EXPERIÈNCIES INTERESSANTS

Ahir, al Centre Cívic de Rocafonda s’hi celebrava una “Jornada de Participació”. Vaig trobar que hi havia molt poc gent, doncs tot i estar anunciat com una activitat del Pla Integral de Rocafonda, es va convocar a pràcticament totes les entitats de la ciutat, sigui quin sigui el seu àmbit sectorial o territorial.

La primera intervenció, mentre hi vaig ser, la va fer un tècnic de Creu Roja de Terrassa, que va explicar la seva experiència en el “Pla de Convivència al Districte II de Terrassa”. Després de fer una fotografia de la situació dels quatre barris que integren el districte, va descriure un grapat d’actuacions que porten a terme, totes molt interessants, tot i que el que més em va cridar l’atenció van ser els “espais de trobada intercultural i intergeneracional”. Nosaltres no en parlem gaire, encara, però amb percentatges del 40 i 42 % de nouvinguts és evident que les persones autòctones són, majoritàriament, d’edat més avançada. En aquest cas és molt important la integració d’ambdues cultures, l’autòctona (compartida) i la dels nouvinguts (diferents procedències) per tal de mantenir la nostra identitat com a poble.

Però, la intervenció que més em va agradar va ser la de la Georgina Sala, tècnica de l’Ajuntament de Sant Boi. Ella va descriure el contingut i el desenvolupament del projecte de “
Pla de Millora Integral del barri de Casablanca” de la seva ciutat. Em va sorprendre el grau de compromís i entusiasme que transmetia. Dient que l’elaboració del projecte va ser feta íntegrament per TOTS els serveis municipals i que el pressupost és similar al de Rocafonda, amb una població inferior a una tercera part, ja diem molt, però el que més crida l’atenció és com es porta a terme la gestió i es canalitza la participació ciutadana. Si realment les coses es fan com explicava la Georgia, és per felicitar-los.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com be dius, aqui a Mataro la participacio ciutadana no es res mes que propaganda Municipal, pero la veritat es que interesa a molt pocs ciutadans i entitats.
Ara be la Fira de les Entitats, un altre aparador propagandistic per les entitats Mataronines, que aniran a recollir la seva "subvencio Municipal" es la factura que pasa l´Ajuntament a les entitats be Municipals o be que depenent de la petita subvencio per sobreviure, ja pasare llista d´aquestes entitats.Crec que el nostre Ajuntament no interesa tenir entitats que tinguin vida propia , si no al contrari que tinguin sumisio al Ajuntament i que la seva activitat sigui testimonial. adeu Quim fins a la propera.