6/10/08

Quan la seva obligació era només respondre

Dijous passat em tocava, en nom del meu grup municipal, fer una pregunta referent a les inscripcions als cursos del Centre del Maresme del CNL. Pocs dies abans s’havia fet públic que “la mala gestió del Consorci de Normalització Lingüística del Maresme, per segon any consecutiu, podria deixar un total de 300 persones, la majoria immigrants, sense poder aprendre el català a la comarca del Maresme” i Convergència i Unió va considerar que el tema era prou important i prou greu, si es confirmava, com per fer una pregunta al Govern Municipal, encarregat de vetllar pels interessos dels ciutadans de Mataró.

Les preguntes demanaven un seguit de dades i, sobretot, pretenien saber si havíem d’estar preocupats i si era cert que ciutadans de Mataró es veien obligats a estudiar a altres poblacions si no volien perdre aquest curs. A més de voler saber si, en el cas que la situació fos la descrita pels mitjans de comunicació i denunciada també pel diputat de CiU Benet Maimí, existien garanties que això no tornaria a passar.

El Sr. Carlos Fernàndez, mentre el president del CNL estava ben callat després d’haver reconegut els fets ala ràdio municipal, va deixar anar un reguitzell de xifres que semblaven ordenades de la forma més difícil possible per ser retingudes i no pas com les havíem demanant, però això no és important, doncs podem tenir-les per escrit, el que és greu és el to de la seva resposta, plena de menyspreu i burla, alhora que va demostrar un elevat grau d’ignorància de l’administració, especialment si tenim en compte que es troba al govern i disposa de tots els mitjans i col·laboradors, confonent representants institucionals amb representants de partits i no adonant-se que qui li demanava explicacions eren, precisament, els representats.

Sóc partidari de separar les relacions entre les persones i la política, per això no tinc cap inconvenient en continuar compartint moltes coses amb en Carlos. Ara bé, en l’àmbit polític, és inadmissible aquesta manca de respecte per un grup que representa milers de persones i cal exigir que els responsables municipals, molt especialment aquells que en aquest moment ostenten el govern, vetllin pels interessos dels ciutadans, que, per altra banda, era l’únic objectiu de la pregunta.