31/10/08

FACTURES, MALS ENTESOS I MALA FE

Fa temps que vaig decidir no anar a remolc del que es publica en altres blocs, donant-los resposta des del meu, com si es tractés d’un partit de tenis. Però, el fet que l’espai de comentaris del meu bloc personal hagi estat utilitzat per parlar de l’afer de la “Factura” i el respecte que tinc pels Armats de Mataró, com qualsevol altre entitat, m’obliga a fer-ho. Per altra banda, crec que en Joan ja ho va deixar prou clar amb un post al seu bloc, que va titular: “Els Armats de Mataró no es mereixen aquesta política”.

Fa uns dies, Convergència i Unió va trobar, a través dels companys que formen part de la Comissió de Serveis Centrals del nostre Ajuntament, la Carolina Soler i en Pere Galbany, una factura on l’IVA no estava desglossat i, sobretot, on no hi havia la descripció del servei facturat. A més, era una quantitat molt rodona (10.000€), però això no és prova de res, tot i que sorprèn.

Si sortia o no el nom d’una entitat mai ha estat qüestionat per nosaltres, però sempre hi ha qui, amb tota la mala fe, intenta desviar l’atenció i crear mals entesos, posant uns en contra dels altres, quan només es tracte de control al govern, demanar més transparència i exigir que les coses es facin bé.

La primera cosa que es va fer en descobrir la factura en qüestió va ser preguntar a la Comissió Informativa, aquí és quan se’n assabenta el PP, no abans, hi som més a preguntar. Si el govern hagués respòs amb claredat aquí s’hauria acabat la història, però calia fer un nou informe, aquest és el mandat dels informes.

El document correspon a un cobrament a l’Ajuntament, sense detallar-ne el servei concret. Quan qualsevol de nosaltres paga una factura a una agència de viatges sempre ens posen de quin servei (passatges, reserva d’hotel, bitllet de transport, etc.) es tracte, però en aquest cas no és així i la primera cosa que volem saber és quantes vegades això s’ha fet a l’Ajuntament de Mataró. Doncs això fa pensar que es poden pactar conceptes que no sigui convenient reflectir, sense que això representi cap acusació, sinó una demanda perquè els comptes públics siguin el màxim de clars.

Més tard i fora dels òrgans municipals corresponents, algun regidor a donar a entendre que estem parlant d’una subvenció. Doncs, molt bé! CiU hauria votat a favor d’una subvenció als Armats, com ho fa a totes les col·laboracions amb el món associatiu de la ciutat, però estem preguntant per una factura adreçada a l’Ajuntament, no coneixem cap decret o expedient per subvenció relacionat amb aquest fet.

Aquesta setmana han arribat els informes i un escrit signat pel president de l’entitat. Els informes, és una opinió personal, no corresponen al nivell de les persones que els signen i es contradiuen i l’escrit no ha estat mai demanant per nosaltres, sinó pel govern i no voldria pensar que per posar-nos en contra a ningú, però ho sembla. A més, també es contradiu amb els informes.

Estic segur que podrem parlar amb els Armats i entendran perfectament la nostra acció, que res té a veure amb ells, però també estic convençut que arribarà el dia que el nostre ajuntament serà més transparent, encara que això haurà de ser només pel control que l’oposició fa, no com un gran mèrit, sinó perquè hi està obligada.