25/10/08

DES DE L’ESCOLA DE TARDOR DE CDC: Confiança en el futur

Arribem amb en Vicent i ens trobem en Joan, que hi és des d’ahir per participar a la constitució de la Comissió Nacional de Política Municipal del partit, de la qual forma part. Podeu llegir el seu bloc i sabreu com va anar la jornada.

Pel que fa a avui, hem començat amb una taula rodona titulada “El Finançament de Catalunya. Apliquem l’Estatut!”. M’ha agradat molt, com sempre, en Xavier Trias, que ha fet referència expressa al finançament municipal; en la seva intervenció, Quico Homs ens ha situat al moment actual després d’un breu pas per la història i l’Agustí Colominas ha donat una visió més objectiva, fora de l’àmbit del partit i dels polítics. La taula ha estat moderada per Montserrat Candini, maresmenca i secretària executiva de l’Àmbit Sectorial de CDC.

Pel que fa a la segona taula, aquesta ha tingut un nivell extraordinari, formada per Andreu Mas-Cullell i Francesc Xavier Mena, ambdós catedràtics d’economia; Joaquim Boixareu, president de la Fundació FemCAT; Neus Munté, secretària Política d’Ocupació i Educació de la UGT i Heribert Padrol, president de la Sectorial d’Economia i Fiscalitat de CDC, tots coordinats i moderats per Meritxell Borràs, secretària de l’Àmbit de Treball, Immigració i Cooperació del nostre partit. De debò que no sabria dir qui ho ha fet millor, alguns amb to més seriós i altres més distès, com en F.X. Mena, però tots excel·lents. Ha estat una lliçó d’economia amb el títol de “La crisi econòmica i com afrontar-la: línies d’actuació des de Catalunya”.

Ara toquen les conclusions, a càrrec de Miate Fandos, secretària de Militància i Formació, i la cloenda, que farà l’Artur Mas, amb presentació del jove alcalde de Figueres, Santi Vila. Vila que ha parlat de País i d’orígens de forma desenfadada, per passar a referir-se, de manera més seriosa, a la situació econòmica i a l’aportació que aquesta escola d’Estiu ha fet per afrontar-la. Ha parlat del lideratge autèntic, necessari per aconseguir un País d’excel·lència i ha dit que CDC disposa d’aquest lideratge en la persona d’Artur Mas.


A més d’agraïments a assistents i participants a les taules, Mas a fet referència a la gran qualitat de l’Escola. “Escoltar, obrir-se a la societat i, finalment aprendre, és el que s’ha fet i el que fa Convergència”, ha dit. Després, una referència a la Comissió Nacional de Política Municipal que presideix Lluís Recoder i al protagonisme que té el món local.

En el seu discurs, l’Artur ha fet notar als assistents que ens trobem a l’equador de la legislatura al Parlament de Catalunya. Ha dit coses com que, malgrat no tenim gaire poder, seguim incomodant a les cúpules d’altres partits, perquè tot el que signifiquem trenca l’esquema clàssic entre dreta i esquerra. Amb nosaltres l’eix nacional agafa consistència i moltes coses de les que es fan al País és en aquesta clau. D’aquí la transcendència de la nostra feina, tot i estar a l’oposició. Això ho estem enfortint adaptant el projecte a la situació actual, amb un paper molt gran del que se’n ha dit “Casa Gran del Catalanisme”, que pretén anar més enllà de la política i comprometre a la societat. Convergència ha de donar resposta als reptes de la nostra societat, adaptant-nos a la situació en moments en que tot està canviant: l’economia, els hàbits culturals, la composició social, ...

Per acabar, Mas ha dit que cal que torni la “bona política”, la basada en un esquema de valors, en un bon projecte i un lideratge. Ha de tornar la política perquè calen governs forts, que són aquells capaços de prendre les decisions que li pertoquen.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Els Armats de Mataró


Després de llegir, a l’edició digital del Capgròs, les diverses opinions en relació al viatge dels Armats de Mataró a Roma, caldria fer algun comentari a les mateixes, tota vegada que estan farcides de inexactituds i insults grollers i gratuïts.

El PPC diu en relació a la factura: “presenta una xifra massa rodona tenint en compte que hi ha l’iva inclòs”. CiU per la seva part diu: “la factura és d’un import de 10.000 €. IVA inclòs”

Srs. P. Mojedano i J. Mora, sembla son uns perfectes ignorants en matèria fiscal, cosa que no queda gens bé en uns polítics de la seva teòrica categoria. Les entitats culturals sense ànim de lucre estan exemptes d’IVA (art. 20 del Reglament).

Alguns es mofen de que els armats desfilen “amb faldilletes”. Aquestes persones o són totalment ignorants de la història de Roma i Grècia, desconeixent com vestien aleshores, o tenen molt mala baba i els agrada insultar. Fer-ho anònimament és prou fàcil.

A la Llàntia els Armats de Mataró ja hi van anar a desfilar el diumenge 5-4-1998 acompanyant a la Confraria del Sant Crist de l’Agonia i l’entrada Triomfal de Jesús a Jerusalem, en el tradicional Via Crucis de Diumenge de Rams, per invitació de dita Confraria.

Armats de Mataró és una entitat cultural sense ànim de lucre degudament registrada a la Generalitat de Catalunya. No tenen en l’actualitat cap connotació religiosa ni política. No es pregunta a ningú en què creu ni què vota. Son temes molt personals i privats. Tothom és ben rebut.

És una entitat que s’honora en haver estat distingida per les seves desfilades com a Patrimoni Cultural de la Ciutat, i haver rebut la Medalla de la Ciutat. Així mateix, porten amb molt d’orgull el nom de Mataró allà on van.

Des de fa més de 300 anys estan conservant i enriquint una tradició cultural de Catalunya, cosa que a tota aquesta gent sembla no els importa.

Hi ha persones tan “demòcrates” que, als que no pensen o actuen com ells els desprecien i insulten, demostrant la seva manca d’educació.

El primer que els opinants haurien de saber és de què es parla. Uns exemples:
- A Roma no van anar-hi 100 persones, o, a prop de 100 com alguns han expressat. En total hi van anar 144 persones, de les quals 77 eren armats. La resta acompanyants, que es van pagar de la seva butxaca la totalitat del seu viatge.
- L’ajuda de l’Ajuntament no ha estat ni de bon tros la totalitat del viatge a Roma.
- Aproximadament ve a cobrir un 20 % del mateix (només dels Armats). La resta va sortir dels fons del Manípul i de la butxaca de cadascú.
- En Joan Antoni Barón i Espinar personalment “NO” és el President d’Honor de l’entitat Armats de Mataró. Ho és la figura institucional de l’Alcalde, el que sigui en cada moment.

Sucar, sucar... n'hi ha molts que reben ajudes... (hauríem de considerar molt incorrecte el mot “sucar”). Curiosament només es critica quan els receptors són Armats de Mataró. No se sent a dir res quan ho són altres entitats culturals o clubs esportius (algun d’ells han fet més d’una volteta per Europa), o, lloguers milionaris que l’Ajuntament no cobra. Això, sembla que no preocupa.

El problema d’Armats de Mataró és que per tradició i la seva història se’ls considera part de l’Església Catòlica, i, a aquesta hi ha qui li nega fins i tot l’aire per respirar.

Tot plegat sembla que és una jugada “de ataque y derribo” contra el Sr. Alcalde (no importa qui sigui mentre no sigui dels seus) orquestrada per CiU i el PPC, fent servir el nom d’Armats de Mataró. Tal vegada, potser, a les properes eleccions els armats i simpatitzants haurien de tenir-ho molt present.

La Comitia
Junta directiva Armats de Mataró