28/9/08

Fent repàs del cap de setmana

La setmana va començar malament, el dilluns la banda terrorista ETA va cometre un atemptat a Santoña (Cantàbria), que va costar la vida al brigada de l'exèrcit Luis Conde de la Cruz. Tornàvem a sortir al carrer per manifestar el condol i, sobretot, expressar la nostra repulsa a la violència terrorista, la solidaritat amb les víctimes i el suport a les institucions democràtiques.

El divendres al vespre, ja en cap de setmana, en Quico Homs va ser el protagonista de l’acte que la Federació de CiU ha organitzat enguany amb motiu de l’11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. Us recomano que llegiu el post d’en Joan, on fa una reflexió sobre el paper de CiU en la negociació del finançament de la Generalitat.

Jo, però, vaig anar al Racó del Casal aliança, on l’Associació Haribala, amb motiu del Dia del Cooperant, organitzava una conferència amb el títol “L'Índia als meus ulls”, a càrrec de l'Elena Medina, cooperant de l’entitat. Va ser una presentació fantàstica i molt engrescadora, que anima a col·laborar amb entitats com la organitzadora de l’acte.

Dissabte al matí vaig compartir una estona molt agradable amb la gent de l'Associació Cultural Murciana, que, com cada mes de setembre, organitzaven un cap de setmana de festa en honor a la “Virgen de las Maravillas”. Si bé la part religiosa i lúdica de la celebració va ser diumenge, dissabte, com inici de la feta, el Sr. José M. Alcazar va fer una excel·lent xerrada sobre les similituds entre Cehegin i Mataró, en la qual parlà també de les “pedanias” de la ciutat murciana, que descriu en el seu llibre.

A la tarda, la inauguració més esperada i per la que tant hem preguntat, la de la Nau Gaudí. El resultat de la rehabilitació, que tant ha costat, en temps i diners, i que tants maldecaps ha portat als tècnics municipals, és extraordinari. Una altra cosa són els usos a que es destinarà l’espai. L’alcalde va parlar de que si farà una activitat que puja cada dia la persiana, no sé si ell coneix prou bé el veritable significat de l’expressió, però, en tot cas, som molts als que ens hi agradaria una activitat que ressaltés encara més el valor arquitectònic i històric de la Nau Gaudí, doncs un telecentre pot instal·lar-se a molts locals de nova construcció tant o més ben situats.

El diumenge al matí vaig trobar una estona per a fer una visita a la Fira de la Rajola i els seus organitzadors. Fins l’any passat la fira s’havia fet a la plaça Gran, però la vintena edició ha estrenat nova ubicació, un lloc que no tenim prou en compte i que té molts avantatges, la plaça de les Tereses. El canvi ha estat positiu, doncs tan expositors com visitants es notàvem més còmodes i el certament va ser molt més animat i reeixit que quan comptava la col·laboració de l’IMPEM.

Com podeu veure, per acabar la setmana, una curta visita a Ventdelplà per berenar al Tramuntana